Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Lindesbergs lasarett

Vi är ett av Örebro läns tre akutsjukhus. Hos oss finns en vänlig och familjär atmosfär i kombination med effektivitet och stort kunnande.

  • New in Sweden
  • 1177 Vårdguiden
  • Synpunkter på vården
Medarbetare vid paramedicinska enheten.

Medarbetare på paramedicinska enheten

Information från landstinget

 

Nu är Lindesbergs lasaretts nya akutmottagning invigd

Efter att personal och patienter länge fått trängas om utrymmet med hantverkare, är Lindesbergs lasaretts om- och tillbyggda akutmottagning redo att tas i bruk. Fredagen den 28 april invigdes lokalerna.

Det var regionråd Andreas Svahn (S) som förrättade invigningen, men inte med en sax utan med en så kallad traumakniv som används när vårdpersonalen behöver klippa upp patienters kläder.

Bygget, som smög igång hösten 2014, har utförts parallellt med ordinarie verksamhet. Men både personal och patienter har varit tålmodiga trots att de fått leva i en byggarbetsplats under längre tid.

Om-  och tillbyggnaden har resulterat i drygt 350 kvadratmeter större lokaler med utrustning som gjort logistiken och flödena betydligt bättre. Numera har mottagningen bland annat nytt ambulansintag och saneringsstation. Säkerheten har också förbättrats rejält i och med den nya entrén som togs i bruk i fjol. 

 

Ska du föda barn i sommar?

Från lördag den 17 juni kl 12.00 till fredag den 25 augusti kl 8.00 är förlossningen vid Karlskoga lasarett stängd. Under denna period sker länets samtliga förlossningar samt eftervård av mamma och barn på USÖ.

Kortare väntetider för ortopedpatienter

Ortopedkirurgiska kliniken i Region Örebro län har gjort en ambitiös satsning med att förbättra tillgängligheten för sina patienter.

Information på 1177 om Patientlagen

Patientlagen ger dig större möjligheter att påverka din vård. På www.1177.se/patientlagen finns sådant du behöver veta för att söka vård.

Vård

Hitta rätt

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya recept
  • Kontakta oss