Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök
Fotografi av keramikskulptur av svart hus med en stor, vit rökpelare.

Maria Larsson

Maria Larsson är utbildad i Wales (Storbritannien) och studerade där sin examen i Keramik. Hon var efter det bosatt där under en stor del av sitt vuxna liv. Idag är hon verksam i Örebro och arbetar i keramisk skulptur.

Inriktningen på hennes konstnärliga arbete är människans tillstånd symbolik, djur och natur.

Det symboliska, och de små detaljerna som är det som skapar en historia och helhet i Maria Larssons konstverk. Hon lägger tyngd på stämningar och skapar drömska berättelser och i det finner hon mening i sitt arbete.

Hon tycker det är naturligt att använda lera för att tillverka sina keramiska skulpturer eftersom leran i sig är användbart i hennes sätt att uttrycka sig men hon har också har en fascination för materialet i sig. För henne ser hon liknelser i lerans struktur som vi kan vi dra till oss själva och våra egna kroppar. Lera i dess råa tillstånd är ett mjukt och levande material i kontrast till den brända leran som blir hårt som ben. Dess struktur och kemi är något som liknar vår kropp och har många metaforiska budskap som man kan dra paralleller med till människans tillstånd.

Bild och form Tar pedagogiska uppdrag Håller i workshoppar
Fotografi av keramikskulptur av svart hus med en stor, vit rökpelare.
Fotografi av keramikskulptur i form av en människokropp med en tekanna som huvud. Vit, hudfärg, blått.
Fotografi av keramikskulptur av en människokropp med näbb. I händerna håller figuren en skål.