Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök
Fotografi av glasskulpturer i form av små kannor med platta öron, Vitt, brunt, grön, aprikos.

Nina Christensen

Jag är glasblåsare, formgivare och arbetar med både småskalig bruksproduktion och mer unika verk. Sedan 2020 verksam på Bröstorpsgård Glashytta i Nora.

I mitt konstnärliga arbete söker jag efter något enkelt, okonstlat och rått. Mycket av min inspiration kommer från olika delar av den fysiska arbetsprocessen med hantverket glasblåsning. T.ex. rörelsen när jag snurrar på det varma glaset på pipan, glasets rörelse när det är varmt och flytande och de mönster som uppstår från kylningen när man formar glaset på ett järnbläck. Gärna i kombination med funderingar kring hur man som människa förhåller sig till sig själv och sin omgivning.

Kanske kan jag genom att lämna tydliga spår i mina produkter av de fysiska processerna kring hantverket, berätta historien om hur de har blivit till. Förutsättningarna för att överhuvudtaget kunna blåsa glas, verktygen, de höga temperaturerna och ugnarna som krävs är inte något jag tar för givet. Jag vill tillverka vackra föremål i glas och samtidigt föra historien kring detta uråldriga hantverk vidare.

Bild och form Tar pedagogiska uppdrag Håller i workshoppar Håller i föredrag Tar uppdrag inom offentlig konst Tar emot bokade besök (t.ex. studiebesök i ateljé eller verkstad) Konsthantverkare
Fotografi av glasskulpturer i form av små kannor med platta öron, Vitt, brunt, grön, aprikos.