Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

USÖ - det personliga universitetssjukhuset

Vi erbjuder dig vård av hög kvalitet med gott personligt bemötande. Vi är stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

  • New in Sweden
  • Näracancer
  • Ny på arbetet: kirurgavdelning, USÖ

Ögonkliniken vid USÖ har mer än 40 000 läkar- och sköterskebesök per år. Vi har även en omfattande operationsverksamhet där vi tar emot patienter från hela Sverige.

Information från landstinget

Sveriges bästa universitetssjukhus finns i Örebro

Universitetssjukhuset Örebro tar hem första priset i Dagens Medicins rankning Bästa sjukhuset. För andra året i rad lyckas USÖ toppa listan i kategorin universitetssjukhus.


Parkera i USÖ:s nya parkeringshus

Patienter och besökande på sjukhuset hänvisas från och med 10 januari till det nybyggda parkeringshuset. Parkeringsplatserna framför huvudentrén gäller numera enbart för personal. Parkeringsplatserna för funktionsnedsatta i anknytning till sjukhusets entréer finns kvar som tidigare.


Region Örebro län kortade väntetiderna mest i landet

Fler patienter får träffa läkare och som bonus får regionen minst 60 miljoner som prestationsersättning från den nationella satsningen kömiljarden. Det är resultatet av Region Örebro läns arbete med att öka tillgängligheten inom specialistsjukvården.


För dig som får speciallivsmedel på recept

Från och med den 1 januari 2020 subventionerar Region Örebro län enbart speciallivsmedel (kosttillägg, sondnäring mm) som levereras från företaget Mediq.


Händelseanalysen till Lex Maria-ärende

Den fördjupade analysen av en Lex Maria-händelse på USÖ, där en kvinna avled efter följderna av ett kejsarsnitt i augusti, är klar.


Uppmärksammad studie visar på lägre dödlighet vid igångsättning

Igångsättning vid 41 graviditetsveckor istället för 42 tycks vara säkrare för barnets överlevnad. Det visar ny forskning som Region Örebro län deltagit i. Studien väntas påverka kommande ställningstaganden inom förlossningsvården.


Förändrade avgifter för besök och hjälpmedel i Hälso- och sjukvården

Från och med 1 januari 2020 gäller nya patientavgifter i Region Örebro län. Flera avgifter kommer att förändras och några nya avgifter tillkommer.

Vi söker sjuksköterskor som vill göra skillnad!

Hälso- och sjukvården i Region Örebro län är inne i en spännande utveckling där vi tar stegen mot framtidens sjukvård. Vi söker sjuksköterskor som vill göra skillnad!

 


Stödgrupper för barn och unga i sorg

När det inträffar ett dödsfall i familjen blir ingenting sig likt. Då kan det vara en hjälp att träffa andra som förlorat någon. Alla barn och unga i sorg är välkomna att delta i våra stödgrupper, oavsett vad orsaken till dödsfallet är.P-skyltParkering för patienter och besökare

Under 2016-2020 bygger vi en ny sjukhusbyggnad, H-huset. Ett arbetsplatsområde hägnas in och får inte beträdas. Avspärrningen innebär att vissa gångvägar, parkeringar och cykelvägar på sjukhusområdet förändras.

 

  • Nyckelfonden
  • USÖrebro.se

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya hjälpmedel
  • Förnya recept
  • Kontakta oss

Vård

Hitta rätt

1177, råd om vård på webb och telefon