Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Undersökningar och behandlingar i vården brukar gå bättre om barnet och du är förberedda. Om du som förälder är rädd och orolig smittar det lätt av sig på barnet. Förbered först dig själv och sedan ditt barn.
På 1177.se finns råd om hur ni kan göra för att förbereda er på ett bra sätt
Både barnet och du som vuxen kan ha många funderingar när barnet ska sövas och opereras. Det är ofta bra att berätta för barnet om vad som kommer att hända. Det gör att hen känner sig lugnare.
Här kan du läsa om vad som händer före och efter operationen (1177.se)
På Lekterapin arbetar vi med förberedelse och delaktighet i vården. Barn och ungdomar kan få bearbeta sina rädslor och få hjälp att förstå och hantera upplevelser av sjukdom och sjukhusvistelse.
Här kan vi titta på bilder tillsammans och se hur en undersökning går till eller vad som händer inför och efter operation. Vi kan också leka oss igenom behandlingen.
Kom gärna till oss före eller efter besöket på sjukhuset. Det är ett enkelt sätt att få sjukhusbesöket att kännas mer positivt.
Lekterapin USÖ
Det är viktigt att du och ditt barn känner er trygga när ni kommer till oss. Som närstående önskar vi att du kan vara med ditt barn hela tiden. Därför försöker vi alltid låta en förälder eller närstående övernatta med barnet på sjukhuset.
Sjukhusskolan är en skola för alla barn och ungdomar som blir inlagda på sjukhus och fungerar som en bro till hemskolan samt ger eleverna kontinuitet i lärandet. Undervisningen vill också ge trygghet, bidra till elevens tillfrisknande och minska oro inför den fortsatta skolgången.
På sjukhusskolan arbetar lärare som tillsammans med elever, föräldrar, hemskola och vårdpersonal utformar undervisningen så att den passar elevens behov så bra som möjligt. Örebro kommun är huvudman för sjukhusskolan och skolan är naturligtvis öppen för elever från andra kommuner.
Sjukhusskolan, kontakt (Örebro kommun)
Som vårdnadshavare ska du vara delaktig och ha inflytande över ditt barns vård. Även barnet har rätt att vara delaktig. Vårdpersonalen ska ta reda på och ta hänsyn till vad som är barnets bästa. Då är barnets åsikt och inställning särskilt viktig.
Läs mer om barns och vårdnadshavares rättigheter i vården (1177.se)
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Tack för ditt inskick
Vill du skicka lite återkoppling kring vad vi kan göra bättre så kan du göra det här.
Senast uppdaterad: den 12 april 2022
Jag har ofta kontakt med vården
Jag ska opereras
Jag behöver förnya mitt recept
Jag ska besöka sjukhus
Jag är patient från annat län
Jag är inlagd på sjukhus
Jag är anhörig eller närstående
Provtagning och mätningar