Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Reparation av läckande kulvert påverkar framkomligheten vid USÖ

På grund av att kulverttaket vid USÖ läcker kommer Regionservice Fastighet under hösten att utföra grävarbeten runt B-huset. Arbetet är indelat i flera etapper och pågår inledningsvis vecka 36-43.

Till en början grävs delar av innergården mellan H-huset och B-huset upp för att man ska kunna nå den läckande kulverten.

Under tiden som reparationen av kulverten äger rum kommer det att råda begränsad framkomlighet i området. Var uppmärksam på skyltningen.

Vår forskning

Klinisk forskning och innovation syftar till att ge de bästa möjliga förutsättningarna för invånarnas våra hälsa, vård och omsorg samt stärka Örebroregionens attraktivitet och utveckling.

Vår högspecialiserade vård

Den högspecialiserade vården är en viktig del av verksamheten där länets tre sjukhus har särskilda inriktningar för olika patientgrupper.

Sveriges bästa universitetssjukhus 2018 och 2019

Universitetssjukhuset Örebro har vunnit tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus två år i rad. I den prestigefulla kategorin Medicinsk kvalitet tog USÖ hem tre år i rad: 2017, 2018 och 2019.

image alt text
Nyckelfonden

Stöd forskningen

Nyckelfonden är en stiftelse för medicinsk forskning. Med sin insamling möjliggör Nyckelfonden forskning om olika sjukdomar.

Obs! Besöksförbud kan gälla

På grund av coronapandemin kan det gälla besöksförbud på den enhet du ska besöka.

Till exempel kan det innebära att vårdavdelningen inte tar emot besökande anhöriga/närstående eller att de gör det med vissa undantag (t ex föräldrar till barn som är patienter).

Det kan också betyda att du som är patient och ska besöka en mottagning, inte får ta med dig någon till besöket. 

Läs därför innan vad som gäller på din mottagning/avdelning/enhets sida

image alt text
USÖ

Trombektomi införs som behandling för stroke

Den 7 juni införs trombektomi som en metod att behandla strokepatienter på Universitetssjukhuset i Örebro.