Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

USÖ - det personliga universitetssjukhuset

Vi erbjuder dig vård av hög kvalitet med gott personligt bemötande. Vi är stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på professionalism, engagemang och laganda.

  • New in Sweden
  • Näracancer
  • Ny på arbetet: kirurgavdelning, USÖ

På Fysioterapiavdelningen jobbar ungefär 50 medarbetare; fysioterapeuter, sjukgymnaster och assistenter. Vi är specialiserade inom olika områden och du kan möta oss på 16 av sjukhusets kliniker.

Information från landstinget

Flera framgångsfaktorer bakom den höga kvalitén på diabetesvården för barn och vuxna

Region Örebro län har förbättrat resultatet för diabetesvården de senaste åren och ligger idag bland de bästa i landet. Överläkarna Erik Schwarcz och Stefan Särnblad berättar om framgångsfaktorerna.  


USÖ blir först i Sverige med cellterapi för behandling av hjärtsvikt

5 mars invigdes GMP-faciliteten - ett nytt modernt renrum på Universitetssjukhuset Örebro. Lokalerna innebär stora möjligheter för framtida forskning och behandling genom cellterapi. Det första projektet i renrummet innebär en behandling för patienter med kronisk hjärtsvikt. Projektet kommer starta till hösten med tolv patienter.Specialistutbildningar förbättrar vården i länet

Behovet av specialistutbildade sjuksköterskor är stort och Region Örebro län erbjuder alla sjuksköterskor som jobbat ett år inom organisationen att söka vidareutbildning med full lön.


Influensa ökar risken för hjärtinfarkt

En ny studie visar att risken för hjärtinfarkt är sex gånger högre för den som insjuknar i influensa.


 Vi söker sjuksköterskor som vill göra skillnad!

Hälso- och sjukvården i Region Örebro län är inne i en spännande utveckling där vi tar stegen mot framtidens sjukvård. Vi söker sjuksköterskor som vill göra skillnad!

 


Stödgrupper för barn och unga i sorg

När det inträffar ett dödsfall i familjen blir ingenting sig likt. Då kan det vara en hjälp att träffa andra som förlorat någon. Alla barn och unga i sorg är välkomna att delta i våra stödgrupper, oavsett vad orsaken till dödsfallet är.P-skyltParkering för patienter och besökare

Under 2016-2020 bygger vi en ny sjukhusbyggnad, H-huset. Ett arbetsplatsområde hägnas in och får inte beträdas. Avspärrningen innebär att vissa gångvägar, parkeringar och cykelvägar på sjukhusområdet förändras.

 

  • Nyckelfonden
  • USÖrebro.se

Tjänster

E-tjänster

Via våra e-tjänster kan du bland annat:

  • Av- och omboka tid
  • Förnya hjälpmedel
  • Förnya recept
  • Kontakta oss

Vård

Hitta rätt

1177, råd om vård på webb och telefon