Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Folktandvårdens specialisttandvård Oral protetik

Specialisttandvården inom Protetik arbetar med bettrehabilitering t ex tandimplantat, broar och proteser.

Vi behandlar patienter som behöver ersätta förlorade tänder och omgivande vävnad.

Orsaken till tandförlusterna kan vara tex tandlossningssjukdom, kariesskador, slagit mot tänderna eller att det saknas tandanlag.
Vi utför tandersättningar i form av kronor, broar, implantat och olika typer av avtagbara proteser. Behandlingen sker i nära samarbete med andra specialisttandläkare och våra tandtekniker.

Vi bedriver forskning och specialistutbildning för tandläkare.

Telefonnummer

019-602 40 80

Telefontider

Måndagar 07:30-17:00

Tisdag-Torsdag 07:30-16:00

Fredagar 07:30-12:00

Texttelefon

019-670 25 21

Besöksadress

Klostergatan 26, Örebro

Nu får du dina kallelser från Folktandvården Region Örebro län elektroniskt via sms eller genom din digitala brevlåda.

Du som får sms-kallelse får en länk till webbtidboken på 1177, där du själv bokar en tid som passar dig. Om vi inte har ditt mobiltelefonnummer eller om du har valt att inte ta emot sms från oss kommer du istället få ett brev till din digitala brevlåda (till exempel Kivra) med instruktioner om hur du bokar själv.

Vissa patienter, till exempel barn, 75 år eller äldre, tandvårdsrädda, patienter som får specialisttandvård eller de som har beviljats Region Örebro läns tandvårdsstöd, får som tidigare kallelsebrev med en bokad tid. Då får du kallelsen skickad till din digitala brevlåda (till exempel Kivra).

Kontrollera gärna att du har notifieringar/aviseringar påslagna i din digitala brevlåda, så att du inte missar kallelser från oss.

Om du inte får sms eller har en digital brevlåda kommer din kallelse att skickas som ett brev till din hemadress.

Vill du ha sms, ge ditt medgivande och kontrollera att vi har ditt aktuella mobilnummer. Det gör du genom klinikens e-tjänst, genom telefon eller meddela oss när du besöker någon av våra kliniker.