Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Inom Region Örebro län har vi många medarbetare med forskarkompetens. Med ett aktivt utvecklingsarbete har vi som mål att det ska bli en ökande andel de närmaste åren.
Hos oss är det naturligt att kombinera klinisk verksamhet och forskarstudier tidigt under karriären och en stor andel av ST-läkare är forskarstuderande. På motsvarande sätt finns tydliga doktorandspår för övriga akademiska vårdprofessioner, samtliga med målsättningen att disputation ska ske inom 10 år efter legitimation för flertalet medarbetare.
Utbildning på forskarnivå är den högsta utbildningsnivån inom det allmänna utbildningsväsendet. Utbildningen ska bland annat ge sådana fördjupade kunskaper och färdigheter som behövs för att självständigt kunna bedriva forskning. Region Örebro län och Örebro universitet arbetar i nära samverkan med forskning och utbildningsfrågor.
Möjligheter till handledd medicinsk och beteendevetenskaplig forskning finns också vid regionens forskningscentrum.
Efter disputation finns sökbara postdoc-förordnanden med såväl forskningstid som kompetensutveckling inom forskningsledning och ledarskap. Det finns interna anslag att söka för att finansiera sin forskning och ett brett stöd för att kunna söka externa anslag samt att planera och genomföra kliniska studier.
Tillsammans med Örebro universitet utvecklas ständigt nya tjänstestrukturer för att kunna kombinera klinisk tjänstgöring med forskning. Rekryteringsmässigt är den kliniska forskningen en ledande anledning till att personer inom akademiska vårdprofessioner väljer att bli medarbetare inom vår regions hälso- och sjukvård.
Mer information om ansökning och utlysningar finns här.
Forskningsfinansiering och årshjul 2022 (Pdf, 127kB)
För medarbetare inom Region Örebro län som är intresserade av att lära mer om bl.a. klinisk forskning och Good clinical practice (GCP), erbjuds akademisk utbildning via Örebro Universitet.
För dig som arbetar inom regionen som sjuksköterska, biomedicinsk analytiker, fysioterapeut eller innehar motsvarande yrkesexamen med intresse att påbörja en karriär inom forskning, finns nu möjlighet att delta i regionens introduktionskurs i klinisk forskning 7,5hp.
För dig som redan jobbat en tid som forskningsstödjande personal, erbjuds kursen Klinisk forskning och prövning i praktiken 15hp.
Kurserna anordnas via Örebro Universitet och kan med fördel läsas individuellt eller kombineras som del i vidareutbildning med möjlighet att ansöka om magisterexamen i medicin eller omvårdnadsvetenskap.
Som forskningsstödjande medarbetare inom Region Örebro län finns stöd att tillgå.
Ett nätverk för forskningsstödjande medarbetare träffas ett par gånger per år för att diskutera kring aktuella forskningsfrågor, ibland kombinerat med ett studiebesök. I nätverket ingår exempelvis forskningssjuksköterskor, FoU-ansvariga, administratörer och forskningssamordnare med flera.
För mer kontakt angående ovanstående kurser samt nätverket kontakta: Anna Axelsson, Projektledare FoU-Stab.
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Tack för ditt inskick
Vill du skicka lite återkoppling kring vad vi kan göra bättre så kan du göra det här.
Senast uppdaterad: den 4 mars 2022
Utbildning i kliniska prövningar GCP
Forskningsseminarier
Kurs Vetenskapligt förhållningssätt
Kurs Klinisk forskning och prövning i praktiken
Kurs Klinisk forskningsmetodik, epidemiologi och biostatistik
Verksamhetsförlagd utbildning
Arbeta inom Region Örebro län
Introduktionskurs i klinisk forskning, 7,5hp