Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Många av de klassiska miljöfrågorna är rutinfrågor och ingår i ledningssystem och rutiner. Men det finns fortfarande stor potential att både förbättra och tänka nytt. Under programperioden har fokus varit att bidra till att gynna och öka ekosystemtjänster och biologisk mångfald, att arbeta för att minska utsläpp av och miljöpåverkan från läkemedel, att arbeta strategiskt med digitalisering, it och medicinsk teknik för att minimera miljöpåverkan, att minska avfallsmängderna och öka återvinningsgraden.
• Aktiviteter för att gynna och öka ekosystemtjänster och biologisk mångfald är genomförda.• Plan för hållbar Medicinteknik är implementerad.• Handlingsplan för läkemedel och miljö är framtagen.• Materialåtervinningsgraden är cirka 45 %.• Matsvinnet är 15,7 % vilket nästan når målet.
Sjukhusens avfallsmängd har ej minskat enligt mål.
Materialåtervinningsgraden har förbättrats till 45,1 procent under programperioden – även om målet på 50 procent inte är nått, se diagram nedan. Att materialåtervinningsgraden ökar trots pandemin är positivt och tyder på ett bra etablerat arbetssätt i verksamheterna.
Vad gäller sjukhusens avfall så har målet varit att detta ska vara mindre än 7 kg per vårddygn. Utfallet visar dock på att trenden snarare går åt andra hållet, se diagram nedan. Under föregående år ses en stor ökning, från 8,6 kg till 12,1 kg avfall/vårddygn. Antalet vårddygn har minskat och antalet kg avfall har ökat under året, vilket tillsammans gör att siffran blir hög. En förklaring är relativt stora mängder metallskrot bland avfallet under en period vilket väger mycket men vi ser även ökade mängder brännbart restavfall vilket kan ha kopplingar till pandemin.
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Tack för din återkoppling!
Du kan också skicka in förslag till oss på hur sidan kan förbättras här.
Senast uppdaterad: den 11 april 2022
Målområde - Organisationskultur och arbetssätt
Målområde - Social stabilitet, god hälsa och lika villkor
Målområde - Minskad sårbarhet, klimatberoende och fossilpåverkan
Målområde - Upphandling och inköp