Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Pilgårdens vårdcentral

Välkommen till Pilgårdens vårdcentral

Pilgårdens vårdcentral ligger i Degerfors. Alla vi som arbetar här är måna om att ge våra patienter god vård och bra service. Vi har ett tätt samarbete mellan yrkesgrupperna, och den samlade kompetensen gör att vi kan hjälpa dig med det mesta här i Degerfors. 

Aktuellt

Influensavaccination
Från vecka 45 till vecka 48 har vi öppen mottagning för vaccinering mot influensa på tisdagar, onsdagar och torsdagar, klockan 14.30-16.00. Ingång gamla entrén.

Du kan läsa mer om årets vaccin och riskgrupper här

Välkommen på föreläsningsserie om ångest/depression, stress/utmattning och sömn på Karlskoga lasarett
Föreläsningarna ger dig kunskap och användbara verktyg. Vi vänder oss till dig som är över 16 år, kanske är du själv drabbad eller har någon anhörig som är. Här hittar du mer information om föreläsningarna.

Vaccinera dig mot TBE hos oss
Ring och boka tid på 0586-48801. Ska du ta spruta nummer ett får du först hämta ett hälsoformulär som du får fylla i innan tid bokas till sköterska. Kostnaden är 270/dos kr för vuxna och 250/dos kr för barn (ingår inte i högkostnadsskyddet).

Vår personal

Hos oss kan du träffa distriktsläkare och distriktssköterska. För dig som har diabetes, astma eller KOL finns dessutom specialistutbildade distriktssköterskor. På laboratoriet tar labpersonalen hand om dina prover. På vårdcentralen finns också barnmorska och BVC-sköterska. Våra fysioterapeuter har bred kompetens, bland annat inom neurologi. Här kan du även träffa kurator eller psykolog. Vi har även en beroendemottagning samt familjecentral på vårdcentralen.

Vår tillgänglighet

Du kan kontakta oss via telefon, brev och personligt besök. Akuttelefonen är bemannad hela dagen för akuta tillstånd. Du har även möjlighet att avboka tid, förnya recept och kontakta oss via våra vårdtjänster.

Vårdtjänsterna är ett komplement till andra sätt att komma i kontakt med vården och uppfyller de krav på säkerhet och sekretess som ställs. Du behöver skaffa ett personligt konto. Du hittar dem längst upp till höger på sidan. Skaffa ditt konto redan idag!

Kvalitet

För oss är kvalitet viktigt och vi arbetar hela tiden med olika förbättringsarbeten. Tillsammans driver vi flera gemensamma utvecklingsprojekt. Just nu prioriterar vi frågorna tillgänglighet, kroniska sjukdomar, vård för de äldre, folkhälsa och rehabilitering.

Du kan hjälpa oss att bli bättre genom att lämna dina synpunkter.

Här kan du läsa om hur du lämnar dina synpunkter på vården

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 8 november 2018

Innehållsansvarig: Susanne Brewitz

Publicerad av Ewa Press

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/pilgarden

E-tjänster

Kontakt

Rådgivning och tidsbeställning

Telefon

0586-488 01

Telefontid

måndag - fredag, 07:00 - 17:00

Texttelefon

019-670 25 32

Öppettider

måndag, 07:30 - 17:00
tisdag - fredag, 08:00 - 17:00

Akuttelefon

0586-488 02

Kvällar och helger

Vårdcentralernas jourmottagning Baggängens vårdcentral, telefon 0586-666 86

E-post

Pilgårdens vårdcentral
För en säker hantering av ditt patientärende hänvisar vi till våra e-tjänster - se ovan.

Besöksadress

Pilgatan 2, 693 30 Degerfors

  • 1177
  • Lämna förslag och synpunkter