Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Brickebackens vårdcentral

Välkommen till Brickebackens vårdcentral

Här finns kunnig och engagerad personal som erbjuder stöd och vård av hög kvalitet. Vi vill ge alla våra patienter god vård och bästa tänkbara tillgänglighet, allt inom ramen för ett gott och personligt bemötande.

Brickebackens vårdcentral ligger i Brickebackens centrum och du tar dig hit med buss nr 2 eller 3. Åker du bil finns parkering utanför vårdcentralen.

Aktuellt

Har du fått vinterkräksjukan?
Den här tiden på året drabbas många av vinterkräksjukan. Blir du sjuk räcker det oftast att vila och dricka ordentligt, gärna lite och ofta. Vanligen går det över inom ett till tre dygn. Minska smittorisken genom att tvätta händerna noga med tvål och vatten, det räcker inte att använda handsprit. Hosta och nys i armvecket och inte minst - stanna hemma när du är sjuk. Läs mer och vad man kan göra om man bli sjuk på 1177.se.

Drop in-mottagning
Öppettiden är måndag-fredag klockan 9.30–11.00. Du erbjuds en kort medicinsk bedömning för ett nytillkommet akut besvär. 

När du kommer tar du en lapp för drop-in och sätter dig i väntrummet. Du behöver inte gå till receptionen, faktura skickas hem till dig.
OBS! Om du har besvär som varat mer än två veckor, och som kan kräva utredning eller om du har behov av sjukintyg: Kontakta oss istället per telefon 019-602 43 00 eller via 1177 Vårdguiden.

Vår personal

Hos oss kan du träffa distriktsläkare och distriktssköterska. För dig som har diabetes, astma eller KOL finns dessutom specialistutbildade distriktssköterskor. Här finns ett laboratorium där vi hjälper dig med provtagningar. På vårdcentralen finns barnmorska och BVC-sköterska. Sjukgymnasterna har bred kompetens inom olika områden. Kurator och psykolog har bred erfarenhet och kompetens inom psykisk ohälsa.

Vår tillgänglighet

Vi arbetar ständigt med vår tillgänglighet för att det ska bli lätt för dig att komma i kontakt med oss. Det gör du genom telefonbokning till sjuksköterska eller personlig kontakt. Du kan också ringa direkt till Kurator, Psykolog, Sjukgymnaster, Barnmorskor och BVC-sköterskor på deras telefontider, du finner dessa under fliken mottagning.

Du kan även avboka och omboka tid, förnya recept, kontakta oss med mera genom att logga in på våra e-tjänster på 1177.se

Kvalitet

Vi arbetar ständigt för att bli bättre. För oss är dig åsikt viktig.

Här kan du läsa om hur du lämnar dina synpunkter på vården

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 18 januari 2019

Innehållsansvarig: Åsa Tagesson Verksamhetschef

Publicerad av Therese Triumf

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/brickebacken

E-tjänster

Kontakt

Rådgivning och tidsbeställning

Telefon

019-602 43 00

Telefontid

måndag - fredag, 07:00 - 17:00

Tid för dropin

måndag - fredag, 09:30 - 11:00

Texttelefon

019-670 25 30

Öppettider

måndag - fredag, 08:00 - 17:00

Akut texttelefon

019-602 44 44

Akuttelefon

019-602 43 22

Kvällar och helger

Vårdcentralernas jourmottagning Nygatan 7, telefon 1177

E-post

Brickebackens vårdcentral 
För en säker hantering av ditt patientärende hänvisar vi till Mina vårdkontakter - se ovan.

 

Verksamhetschef
Åsa Tagesson
019-602 43 17

Besöksadress

Granrisvägen 23, Örebro

  • 1177
  • Lämna förslag och synpunkter