Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Mikaeli vårdcentral

Välkommen till Mikaeli vårdcentral

Mikaeli vårdcentral ligger på väster i Örebro. I våra ljusa och fina lokaler möter du kunnig och erfaren vårdpersonal som tillsammans ser till att du får en god och säker vård. Alltid med fokus på dina behov och önskemål.

Aktuellt

Har du fått vinterkräksjukan?
Den här tiden på året drabbas många av vinterkräksjukan. Blir du sjuk räcker det oftast att vila och dricka ordentligt, gärna lite och ofta. Vanligen går det över inom ett till tre dygn. Minska smittorisken genom att tvätta händerna noga med tvål och vatten, det räcker inte att använda handsprit. Hosta och nys i armvecket och inte minst - stanna hemma när du är sjuk. Läs mer om vinterkräksjukan, vad man kan göra om man bli sjuk och hur man minskar smittorisken på 1177.se.

Drop-in mottagning till distriktssköterska

Vi har drop-in mottagning måndag till fredag mellan kl 09.30 och 11.00. För ytterligare information läs här

TBE-vaccination

Nu kan du vaccinera dig för TBE på Vårdcentralsjouren. Läs mer här. Vaccinationen kostar 270 kronor per dos för vuxen och 250 kronor per dos för barn. Vaccinationen ingår ej i högkostnadsskyddet. Läs mer om TBE på 1177.

Vår personal

Hos oss kan du träffa distriktsläkare och distriktssköterska. För dig som har diabetes, astma eller KOL finns specialistutbildade distriktssköterskor. Det finns också möjlighet att träffa distriktssköterska för hälsosamtal. På laboratoriet tar de biomedicinska analytikerna hand om dina prover. På vårdcentralen finns också barnmorskor och BVC-sköterskor. Våra sjukgymnaster har bred kompetens inom olika områden. Här finns också kuratorer med kompetens i KBT samt en psykolog för konsultation.

Vår tillgänglighet

Vår målsättning är att du vid akut sjukdom ska få en tid samma dag och vid icke akuta tillstånd få en tid inom en vecka. Vi arbetar ständigt med vår tillgänglighet för att det ska bli lätt för dig att komma i kontakt med oss. Det gör du genom telefon, e-post (OBS! endast administrativa frågor) eller personlig kontakt. På vår hemsida kan du avboka tid, förnya recept eller söka kontakt via vårdtjänster.

Kvalitet

En naturlig del i vårt utvecklingsarbete är att ständigt mäta vår tillgänglighet och medicinska kvalitet. Du kan hjälpa oss att bli bättre genom att lämna dina synpunkter.

Här kan du läsa om hur du lämnar dina synpunkter på vården

 

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 18 januari 2019

Innehållsansvarig: Katrina Semb

Publicerad av Ulla Ivarsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/mikaeli

E-tjänster

Kontakt

Rådgivning och tidsbeställning

Telefon

019-602 48 00

Tid för dropin

måndag - fredag, 09:30 - 11:00

Texttelefon

019-670 25 30

Öppettider

måndag - fredag, 08:00 - 17:00

Akuttelefon

019-602 48 10

Kvällar och helger

Vårdcentralernas jourmottagning Nygatan 7, telefon 1177

E-post

Mikaeli vårdcentral
För en säker hantering av ditt patientärende hänvisar vi till 1177 E-tjänster - se ovan.

 

Besöksadress

Hjalmar Bergmans väg 5, Örebro

Verksamhetschef

Katrina Semb

019-602 48 26

  • 1177
  • Lämna förslag och synpunkter