Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen

Personal

Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år för specialistutredning av astma, eksem, allergi, fetma, huvudvärk, magbesvär, enures (sängvätning), urinvägsbesvär och mycket annat.

Allergiska sjukdomar upptar en betydande del av verksamheten. Vi kontrollerar astma med bland annat spirometri och NO-mätning (lungfunktionstester). Vi utför allergiutredningar och allergivaccination (specifik immunoterapi).

Egen vårdbegäran

Från och med 1 januari 2016 kan du själv skicka en egen vårdbegäran till någon av våra barnspecialistmottagningar i länet.

Vid egen vårdbegäran avseende barnsjukvård så gäller följande:

  • Ladda ner, fyll i och skriv ut blanketten Egen vårdbegäran.
  • Beställ barnets/ungdomens tillväxtkurvor hos BVC (Barnavårdscentral) eller skolhälsovård / elevhälsa. Om ditt barn är förskolebarn kontaktar du BVC-sköterska och ber om kopia av tillväxtkurvor. Om ditt barn/ungdom går i skolan kontaktar du skolsköterskan istället.
  • När du fått tillväxtkurvorna från BVC eller skola så skickar du dessa tillsammans med ifylld blankett Egen vårdbegäran till önskad barn- och ungdomsmottagning.

Egen vårdbegäran som inkommer till barn- och ungdomsmottagningen utan tillväxtkurvor kommer att återsändas. Detta beror på att den information tillväxtkurvorna ger är av stor vikt för att våra läkare ska kunna bedöma remissen på ett adekvat och patientsäkert sätt.

Våra barn- och ungdomsmottagningar i länet har ett väl fungerande samarbete. I vissa fall kan en inkommande Egen vårdbegäran behöva skickas vidare till annan barn- och ungdomsmottagning för bedömning och/eller åtgärd. Vi förbehåller oss rätten till detta. Det kan alltså hända att du får ett svar från en annan barnmottagning än den du skickade Egen vårdbegäran till.

Läs mer egen vårdbegäran

Vi arbetar enligt Barnkonventionens principer: 

  • alla barn har lika värde
  • principen om barnets bästa
  • barnets rätt till liv och utveckling
  • barnets rätt att få göra sig hört och påverka sin egen situation.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 2 januari 2017

Innehållsansvarig: Lars Dagson

Publicerad av Helena Harnesk

E-tjänster

E-tjänster

Kontakt

Besöksadress

Lindesbergs lasarett, plan 0
Lindesberg

Telefon

0581-853 27

Telefontid

måndag - fredag, 08:15 - 09:30

Öppettider

måndag - onsdag, 08:15 - 15:30
torsdag - fredag, 08:15 - 12:00

Bra att veta

Egen vårdbegäran

  • 1177