Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Digitala kontaktvägar för dig som är 13 -17 år

När du mår dåligt kan du få hjälp från någon av våra mottagningar. I vissa fall passar det bäst att träffa vårdpersonalen fysiskt men vid andra fall kan det funka bra med ett digitalt möte. I Region Örebro län har vi flera digitala kontaktvägar som du kan använda dig av när du vill söka hjälp. På den här sidan hittar du information om våra digitala kontaktvägar.

digitala kontaktvägar 3.png

1177 direkt

Via 1177 direkt kan du söka vård digitalt. Du får först en bedömning av dina symtom och besvär och vid behov får sen chatta med vårdpersonal. Om det finns behov går det även att växla över till videosamtal.

Här kan du läsa mer om 1177 direkt på 1177.se

Mobilappen Ungdomsmottagningen Örebro

Via mobilappen Ungdomsmottagningen kan du ställa frågor om sexualitet, graviditet, identitet och preventivmedel. Du kan även kontakta oss om du behöver prata med någon om stress, oro eller ångest. Inga problem eller frågor är för stora eller för små. Du kan vända dig till Ungdomsmottagningen till och med 22 år.

Läs mer om mobilappen Ungdomsmottagningen Örebro här. 

1177.se

1177.se är en samlingsplats för hela Sverige där information och tjänster om hälsa och vård finns. 1177 erbjuder sjukvårdsrådgivning, information, inspiration och e-tjänster. Du kan även ringa sjukvårdsrådgivningen genom att knappa in 1177 på din telefon. 

Med en e-tjänst kan du få stöd och hjälp online. 

Att logga in på 1177.se

Från och med att du är 13 år kan du logga in på 1177.se och själv ta kontakt med sjukvården. Du får då själv bestämma hur mycket din vårdnadshavare ska få veta om dina kontakter med vården.

Här kan du läsa mer om hur du loggar in och vad du kan göra på 1177.se (umo.se)

För att logga in på 1177.se behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation. Du kan använda Freja e-ID Plus som är en godkänd e-legitimation och gratis och enkelt att skaffa. När du skaffar Freja e-ID Plus finns det inget krav att förälder eller vårdnadshavare ska följa med till banken utan från att du är 13 år kan du på egen hand göra det.

Det finns även andra varianter av e-legitimation. Mobilt säkerhets-id för barn är inte en giltig e-legitimation och det går inte att logga in på 1177.se med det. Vissa banker utfärdar mobilt bank-id till ungdomar under 16 år, men inte alla. Mobilt säkerhets-id och mobilt bank-id ser likadana ut på mobilen så dom är lätta att förväxla.

Här kan du läsa mer om digitala kontaktvägar för dig som är mellan 13-17 år. 

Umo.se 

På UMO.se kan du som är mellan 13 och 25 år få mer kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, med mera.

Du kan också söka bland frågor och svar, svara eller skicka frågor anonymt till andra ungdomar samt dela med dig av egna berättelser.

UMO.se - Stöd på telefon, chatt och mejl. 

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 7 februari 2024