Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

STI-mottagningen Universitetssjukhuset Örebro

Välkommen till STI-mottagningen! Vi är en specialistmottagning för sexuellt överförbara sjukdomar och vänder oss till dig som oavsett ålder och sexuell läggning vill testa dig efter att ha haft oskyddat sex, har eller tror att du har en sexuellt överförbar sjukdom, önskar rådgivning om sexuellt överförbara sjukdomar, vill HIV-testa dig eller som uppmanats av en partner att testa dig.

De flesta sexuellt överförbara sjukdomarna ger inga eller obetydliga besvär. Man kan därför ha en sjukdom under lång tid utan att veta om det och under tiden föra smittan vidare.

Du behöver inte ha remiss för att komma på besök till STI-mottagningen, men du behöver beställa tid. Hos oss finns både läkare, sjuksköterska och kurator.

Alla nybesök som lyder under smittskyddslagen är kostnadsfria. För återbesök hos läkare är kostnaden 300 kronor och för sjuksköterskebesök och kuratorsbesök är kostnaden 200 kr. Är du yngre än 20 år eller har en infektion som lyder under smittskyddslagen är återbesöken kostnadsfria.

Vi är noga med att alla som söker mottagningen behandlas med största respekt och ödmjukhet. Alla som arbetar på mottagningen har tystnadsplikt.

Är du i behov av akut p-piller ("dagen efter piller") och är yngre än 20 år kan du ringa ungdomsmottagningen Knuffen. Akuta p-piller kan också köpas receptfritt på apotek.

Telefonnummer

019-602 25 76

Telefontider

Måndagar 08:00-15:00

Tisdagar 08:00-11:00

Onsdagar 08:00-15:00

Torsdagar 08:00-15:00

Fredagar 08:00-11:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:30

Fredagar 08:00-11:00

Texttelefon

019-670 25 58

Akut p-piller för dig under 20 år

Du som är under 20 år och behöver ett akut p-piller ska vända dig till din Ungdomsmottagning

Besöksadress

Universitetssjukhuset i Örebro, H-huset, plan 4, hiss H3.

Vägbeskrivning

Entré H

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Har du tagit dina vaccindoser mot covid-19?

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19.

Nu erbjuder vi alla som är 18 år eller äldre en ny påfyllnadsdos.

Boka tid eller kom på drop-in (1177.se)

Remiss behövs inte

Smittskyddslagen

Några av de sexuellt överförda sjukdomarna ingår i smittskyddslagen, bland annat klamydia, gonorré, syfilis och HIV. I Smittskyddslagen regleras samhällets och den enskildes rättigheter och skyldigheter. Samhället ska erbjuda kostnadsfri undersökning och behandling. Den person som är smittad är skyldig att följa läkarens föreskrifter och behandling samt hjälpa till med att spåra smittkällan. Med kurator, läkare eller annan personal på mottagningen kan man också tala om sin oro och sina funderingar inför behandling eller undersökning.

Med anledning av covid-19

Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra. 

Om du har någon som vill följa med dig på besöket måste din medföljare vara helt frisk, hålla avstånd till andra personer och vara noga med handhygienen. Vuxna medföljare som inte är vaccinerade mot covid-19 ska särskilt undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)