Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

STI-mottagningen Universitetssjukhuset Örebro

Välkommen till STI-mottagningen! Vi är en specialistmottagning för sexuellt överförbara sjukdomar och vänder oss till dig som oavsett ålder och sexuell läggning vill testa dig efter att ha haft oskyddat sex, har eller tror att du har en sexuellt överförbar sjukdom, önskar rådgivning om sexuellt överförbara sjukdomar, vill HIV-testa dig eller som uppmanats av en partner att testa dig.

De flesta sexuellt överförbara sjukdomarna ger inga eller obetydliga besvär. Man kan därför ha en sjukdom under lång tid utan att veta om det och under tiden föra smittan vidare.

Du behöver inte ha remiss för att komma på besök till STI-mottagningen, men du behöver beställa tid. Hos oss finns både läkare, sjuksköterska och kurator.

Alla nybesök som lyder under smittskyddslagen är kostnadsfria. För återbesök hos läkare är kostnaden 300 kronor och för sjuksköterskebesök och kuratorsbesök är kostnaden 200 kr. Är du yngre än 20 år eller har en infektion som lyder under smittskyddslagen är återbesöken kostnadsfria.

Vi är noga med att alla som söker mottagningen behandlas med största respekt och ödmjukhet. Alla som arbetar på mottagningen har tystnadsplikt.

Är du i behov av akut p-piller ("dagen efter piller") och är yngre än 20 år kan du ringa ungdomsmottagningen Knuffen. Akuta p-piller kan också köpas receptfritt på apotek.

Telefonnummer

019-602 25 76

Telefontider

Måndagar 08:00-15:00

Tisdagar 08:00-11:00

Onsdagar 08:00-15:00

Torsdagar 08:00-15:00

Fredagar 08:00-11:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:30

Fredagar 08:00-11:00

Texttelefon

019-670 25 58

Akut p-piller för dig under 20 år

Du som är under 20 år och behöver ett akut p-piller ska vända dig till din Ungdomsmottagning

Besöksadress

Universitetssjukhuset Örebro, Södra Grev Rosengatan 22 A, Örebro Entré H, våning 4, hiss H3

Vägbeskrivning

Entré H, våning 4, hiss H3

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Kontaktcenter hjälper dig

Behöver du hjälp med att genomföra ett ärende på 1177.se? Har frågor om faktura, betalning eller frikort? Eller att hitta kontaktuppgifter till vården?

Kontaktcenter guidar dig

Remiss behövs inte

Smittskyddslagen

Några av de sexuellt överförda sjukdomarna ingår i smittskyddslagen, bland annat klamydia, gonorré, syfilis och HIV. I Smittskyddslagen regleras samhällets och den enskildes rättigheter och skyldigheter. Samhället ska erbjuda kostnadsfri undersökning och behandling. Den person som är smittad är skyldig att följa läkarens föreskrifter och behandling samt hjälpa till med att spåra smittkällan. Med kurator, läkare eller annan personal på mottagningen kan man också tala om sin oro och sina funderingar inför behandling eller undersökning.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Din journal

I din journal dokumenterar vårdpersonalen den vård du får. Syftet är att din vård ska bli så bra och säker som möjligt. Genom att läsa din journal kan du bli mer delaktig i din vård och behandling. Din journal skyddas av sekretess.

Läs mer om din journal på 1177.se

Du kan läsa din journal och se provsvar via nätet

Genom e-tjänsten Journalen kan du läsa delar av din journal via nätet. På så sätt kan du förbereda dig inför ditt besök i vården eller i efterhand om du är osäker på vad som hände eller sades vid ditt besök. Här kan du också se provsvar.

Det finns vissa begräsningar i vad du kan se via Journalen från Region Örebro län. 

På 1177.se kan du läsa mer om vad du kan se via e-tjänsten Journalen

Journalkopia

Du kan beställa en utskriven kopia av din journal skickad hem till dig med posten. Du gör det från den vårdenhet som du har haft kontakt med: 

  • Beställa journalkopia digitalt: leta upp din vårdenhet under Vård och hälsa. Under rubriken "E-tjänster" väljer du "Beställ journalkopia" och loggar in med bank-id. 
  • Beställa journalkopia genom att skicka in denna blankett till den vårdenhet du haft kontakt med. 

De första nio sidorna är gratis, den tionde sidan kostar 50 kronor och därefter kostar det två kronor per sida.

Regionarkivet har äldre patientjournaler som du kan beställa från dem. Vilka journaltyper detta gäller och hur du gör ser du på Regionarkivets sida.