Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Noomaraton - filmtävling på tid

Noomaraton är en regional filmtävling som genomförs i flera län samtidigt första helgen i september varje år. Alla är välkomna att delta - gammal som ung, amatör som proffs.

Startskottet går klockan 9.00 lördag morgon, och målgång sker exakt ett dygn senare. Under dessa 24 timmar ska du och ditt lag göra en film utifrån ett på förhand givet tema. Filmen ska också innehålla tre givna föremål och skildra tre platser som har betydelse för historien. Kriterierna tillkännages vid tävlingsstart.

Två vinnarfilmer i varje län koras för att representera länet vid riksfinalen på Filmhuset i Stockholm senare på hösten.

Hur gör jag för att vara med och tävla?

Endast föranmälda lag får delta. Deltagande lag får bestå av max fyra personer. Lagmedlemmar är de som är inblandade i själva produktionen. Skådespelare och statister behöver inte räknas in i laget.
Anmälan tas emot fram till klockan 12.00 dagen före regional tävlingsstart. 
När anmälan är öppen finns anmälningsformulär i en länk till höger. -->

All regional information om tävlingen såsom regler, start- och målgångstider, hur du lämnar in ditt färdiga bidrag och annat hittar du på Örebro läns informationsflik på Noomaratons webbplats.

Regional visning och prisutdelning

Under veckan efter tävlingshelgen visas filmerna och en jury delar ut pris till de två bidragen som kvalificerats till riksfinalen.
Visningen är öppen för allmänheten och entrén är gratis.

...och vinnarna åker till Stockholm
Riksfinalen går av stapeln på Filmhuset i Stockholm. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. Lagmedlemmar i de vinnande filmerna erbjuds resa till finalen. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm som belönas med diplom, plakett och ett presentkort.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 12 september 2017

Innehållsansvarig: Jerry Eriksson

Publicerad av Jerry Eriksson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/noomaraton

Kontakt

Jerry Eriksson
Utvecklingsledare - film
019-602 72 59
0705-28 38 00

Filmnyheter i din e-post?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Tidigare nyhetsbrev

Mer information

Anmälningsformulär