Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Regional Exportsamverkan i Västmanland och Örebro län ​

Det ska vara enkelt för företag som vill nå utanför Sveriges gränser att få rätt stöd, i rätt tid. På den här sidan har vi samlat information om export och internationalisering.

monster.jpg

Export, import, inom EU eller utanför – vi hjälper er med alla tänkbara funderingar inför utlandssatsningen

​Det ska vara enkelt för företag som vill göra affärer med andra länder att hitta rätt stöd, i rätt tid. Därför är vi flera aktörer i Västmanland och Örebro län som samarbetar för att hjälpa dig och ditt företag att göra affärer utanför Sveriges gränser. Genom Regional exportsamverkan får du tillgång till information, expertis, affärskontakter och nätverk på nya marknader. Vi erbjuder enskild rådgivning, rådgivning i grupp, exportnätverk, utbildningar, seminarier/workshops, företagsevent och affärsresor till olika länder.​

Carina .JPG

Kontakta Carina så guidar hon dig rätt. 


Regional Exportsamverkan Västmanland och Örebro län drivs av Almi Företagspartner Mälardalen AB i samarbete med Enterprise Europe Network, Handelskammaren Mälardalen, EKN, Business Sweden, Region Västmanland och Region Örebro län.

 

 

tillv20finansiering20rgb20gron.png             eulogo_v_rgb.jpg

 

 

 

Det finns mycket som du behöver ha koll på inför en exportsatsning. Men det finns hjälp att få. Hör av dig till någon av våra exportrådgivare för att få rådgivning och stöd. 

Gå till Almi Företagspartner

På Almi får små och medelstora företag stöd och rådgivning gällande internationalisering, oavsett om du ska påbörja din resa eller är en van exportör eller importör. Vi har de rätta verktygen för att vässa din affärsmodell och anpassa den efter en internationell marknad. 

Gå till Handelskammaren Mälardalen

Handelskammaren Mälardalen är en medlemsorganisation som hjälper företag som söker nya marknader, exportkontakter, leverantörer, etableringsinformation eller andra frågor kring internationell handel. De kan även ge förslag på hur ditt företag kan utvecklas på nya eller befintliga internationella marknader.

Gå till Business Sweden

Business Swedens roll är att göra din globala expansion så smidig som möjlig - vare sig det handlar om att prioritera en marknad, hitta nya kunder och partners, utveckla en exportstrategi, lansera en ny produkt eller tjänst eller om en M&A.

Gå till Exportkreditnämnden

Exportkreditnämnden (EKN) kan försäkra dig mot eventuella kreditförluster vid exportaffärer. Genom att kombinera EKN:s garantier kan du säkra betalningsrisken, få bättre möjlighet till finansiering – och samtidigt vinna fler affärer.

Gå till Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network är väl etablerade i 67 länder med 3000 kollegor. Tillsammans med våra 600 partnerorganisationer/partners hjälper vi dig att hitta internationella affärskontakter och samarbetspartners på nya marknader.  

Region Örebro län

Sök bidrag från Region Örebro län för att utveckla ditt företag. Läs mer om stöden från Region Örebro län här.

Genom olika typer av stöd bidrar Region Örebro län till en hållbar regional utveckling och tillväxt i hela länet. Här kan du som driver företag söka stöd för att utveckla och expandera din verksamhet.

Till exempel genom att förbereda en internationalisering genom marknadsanalyser, säkerställa hållbara leverantörskedjor eller utreda frågor kopplade till Brexit. Vi finansierar även projekt som bidrar till att nå målen i den regionala utvecklingsstrategin.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 30 maj 2022