Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Folktandvårdens specialisttandvård Odontologisk sömnmedicin/Apné

Klostergatan 26, Örebro
Visa på karta

Till Apnémottagningen remitteras patienter från läkare för undersökning och behandling med apnéskenor/snarkskenor.

Vi som jobbar på kliniken är specialutbildade tandläkare och tandsköterskor med odontologisk sömnmedicin som specialinriktning. Vi har stor erfarenhet av behandling med många olika typer av skenor, beroende på patientens förutsättningar och behov.

Alla patienter som kommer till oss ska ha genomfört en sömnregistrering och fått en diagnos. Beroende på diagnos får vissa patienter sin behandling som ett medicinskt behandlingshjälpmedel som betalas enligt hälso- och sjukvårdsavgift per besök (frikort gäller) under första behandlingsåret, därefter betalas enligt Folktandvårdens prislista. Patienter utan diagnos får betala behandlingen själva.

Förutom patientbehandlingar bedriver vi utbildning för tandvårdspersonal och forskning kring sömnapné och snarkning.

Telefonnummer

019-602 40 71

Telefontider

Måndag-Fredag 07:30-09:30

Texttelefon

019-670 25 21

Besöksadress

Klostergatan 26, Örebro

Postadress

Folktandvården
specialisttandvård
Apné/Odontologisk sömnmedicin
Box 1126
701 11 Örebro

Nu får du dina kallelser från Folktandvården Region Örebro län elektroniskt via sms eller genom din digitala brevlåda.

Du som får sms-kallelse får en länk till webbtidboken på 1177, där du själv bokar en tid som passar dig. Om vi inte har ditt mobiltelefonnummer eller om du har valt att inte ta emot sms från oss kommer du istället få ett brev till din digitala brevlåda (till exempel Kivra) med instruktioner om hur du bokar själv.

Vissa patienter, till exempel barn, 75 år eller äldre, tandvårdsrädda, patienter som får specialisttandvård eller de som har beviljats Region Örebro läns tandvårdsstöd, får som tidigare kallelsebrev med en bokad tid. Då får du kallelsen skickad till din digitala brevlåda (till exempel Kivra).

Kontrollera gärna att du har notifieringar/aviseringar påslagna i din digitala brevlåda, så att du inte missar kallelser från oss.

Om du inte får sms eller har en digital brevlåda kommer din kallelse att skickas som ett brev till din hemadress.

Vill du ha sms, ge ditt medgivande och kontrollera att vi har ditt aktuella mobilnummer. Det gör du genom klinikens e-tjänst, genom telefon eller meddela oss när du besöker någon av våra kliniker.