Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Utlysning dansresidens Örebro

Vi vill väcka och utveckla intresset för dans och bjuder in professionella danskonstnärer och koreografer till ett produktionsresidens på Kulturkvarteret sommaren 2024!

Vad erbjuder residenset?

Vecka 27–29 erbjuds tillgång till dansstudio fem dagar i veckan på Kulturkvarteret i Örebro. Residenset har upp till tre platser.

Ersättning utgår på totalt 30 000 kronor/person för hela residensperioden som ska täcka kostnader för resor, gage och traktamente. Boendekostnad kan sökas för max 1 500 kronor/dag för fem dagar/vecka (om du inte redan bor i Örebro län).

Vad förväntas av er?

Under residenset får ni möjlighet att arbeta med att slutföra ett redan påbörjar verk, som sedan ska kunna turnera i Örebro län. Samtliga medverkande behöver närvara under hela residensperioden. I residenset ingår att presentera ett färdigt verk med premiär på Kulturkvarteret eller Hjalmar Bergmanteatern samt en turné till övriga kommuner som ingår i Danspunkt Örebro län.

Om utlysningen

Residenset genomförs inom Danspunkt Örebro län i samverkan mellan Dansscen Örebro, Örebro kommun, Kulturkvarteret och Region Örebro län.

Två dansare in action - en i jämfotahopp och en sträcker upp ena benet ovanför huvudet

Foto: Hans Bjurling, Scandinav

Kontakter

Mia Eklund

Utvecklingsledare: Dans

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 10 januari 2024