Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Dagkirurgi Karlskoga lasarett

Tidbokning till dagkirurgi

Den klinik som du ska opereras av bokar tid åt dig för operation vid dagkirurgiska enheten och skickar en kallelse till dig med tiden och platsen för din operation.

Du som ska opereras

Här finns information inför din operation, hur du får äta och dricka, hygienföreskrifter och vad du ska tänka på om du använder vissa läkemedel. 

Jag ska opereras

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

När du kommer till oss på operationsdagen anmäler du i receptionen. Sen får du byta om till operationskläder. Dina egna kläder och saker låser du in i ett skåp.

En sjuksköterska gör ett inskrivningssamtal då vi bland annat kontrollerar din identitet, aktuella mediciner, telefonnummer till anhöriga. Alla patienter får en dos paracetamol (till exempel panodil, alvedon) som start i smärtlindringen.

Du som skall sövas, få narkos, under operationen får dropp. Den läkare som skall operera dig kommer och hälsar och markerar där du ska opereras. Du som inte träffat en narkosläkare tidigare får göra det nu. Beroende på vad ni bestämt kan du få lugnande medicin, premedicinering, strax innan det är dags för operation.

När det är dags för operationen hämtar narkossköterskan dig. Det är också narkossköterskan övervakar dig under hela operationen.

Efter operationen kommer du tillbaka till dagkirurgiska enheten för att vakna. Här övervakar din andning, puls och blodtryck och kontrollerar att du inte har alltför ont. Behövs det så får du smärtstillande. När du är vaken får du lite att äta och dricka.

Den läkare som opererat dig kommer och berättar om operationen och vad du eventuellt behöver tänka på.

Det är bra om du har receptfria värktabletter hemma, behövs starkare får du recept eller enstaka tabletter med dig hem. 

Innan dina anhöriga kommer och hämtar dig måste du ha kunnat kissat så vi ser att allt fungerar innan du åker hem.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka