Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Kvinnomottagning Karlskoga lasarett

Vid kvinnomottagningen finns gynekologisk läkarmottagning, specialistmödravård och ultraljudsmottagning. Till läkarmottagningen kan du söka för gynekologiska åkommor och besvär som inte tas om hand av vårdcentralen. Till specialistmödravården kommer du som behöver extra vård och behandling under din graviditet, till exempel på grund av högt blodtryck, diabetes eller tvillinggraviditet. Till ultraljudsmottagningen kommer du för olika undersökningar under graviditeten såsom tidig datering och rutinultraljud, KUB-test utförs på ultraljudsmottagningen på USÖ.

Vart ska du vända dig för att få hjälp?
- Vid enklare gynekologiska besvär som t ex flytningar, frågor kring klimakteriet, framfallsbesvär - vänd dig till din vårdcentral eller ring 1177.
- För abortrådgivning kontakta kvinnoklinikens mottagning.

- Vid akuta gynekologiska tillstånd och i graviditet till och med vecka 22 + 0 ringer du 1177. Du får prata med en sjuksköterska som bedömer om tillståndet behöver undersökas på omgående eller om du kan kontakta kvinnoklinikens mottagning eller primärvården.
- Gravida kvinnor från graviditetsvecka 22 vänder sig till förlossningsavdelningen.

Telefonnummer

0586-662 51

Telefontider

Måndag-Torsdag 07:40-14:00

Fredagar 07:40-10:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 07:45-16:00

Fredagar 07:45-13:00

Texttelefon

019-670 25 85

Besöksadress

Lasarettsvägen 1, övre plan, väg A

Remiss behövs inte

Med anledning av covid-19

Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra. 

Vuxna medföljare som inte är fullvaccinerade mot covid-19 måste hålla avstånd till andra personer. Särskilt viktigt är det att undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Var noga med att hålla dina händer rena!

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka