Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Obstetrik- och gynekologimottagningen Karlskoga lasarett

Vid obstetrik- och gynekologimottagningen finns läkarmottagning, specialistmödravård och ultraljudsmottagning. Till läkarmottagningen kan du söka för gynekologiska åkommor och besvär som inte tas om hand av vårdcentralen. Till specialistmödravården kommer du som behöver extra vård och behandling under din graviditet, till exempel på grund av högt blodtryck, diabetes eller tvillinggraviditet. Till ultraljudsmottagningen kommer du för olika undersökningar under graviditeten såsom tidig datering och rutinultraljud, KUB-test utförs på ultraljudsmottagningen på USÖ.

Vart ska du vända dig för att få hjälp?
- Vid enklare gynekologiska besvär som t ex flytningar, frågor kring klimakteriet, framfallsbesvär - vänd dig till din vårdcentral eller ring 1177.
- För abortrådgivning kontakta obstetrik- och gynekologimottagningen.

- Vid akuta gynekologiska tillstånd och i graviditet till och med vecka 22 + 0 ringer du 1177. Du får prata med en sjuksköterska som bedömer om tillståndet behöver undersökas på omgående eller om du kan kontakta kvinnoklinikens mottagning eller primärvården.
- Gravida kvinnor från graviditetsvecka 22 vänder sig till förlossningsavdelningen.

Telefonnummer

0586-662 51

Telefontider

Måndag-Torsdag 07:40-14:00

Fredagar 07:40-10:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 07:45-16:00

Fredagar 07:45-13:00

Texttelefon

019-670 25 85

Besöksadress

Lasarettsvägen 1, övre plan, väg A

Enkelt hemmatest kan avslöja förstadier till tarmcancer

Sedan 2021 får boende i Örebro län mellan 60-70 år erbjudande om att göra ett självtest som kan upptäcka förstadier till tjock- och ändtarmscancer - en av de vanligaste cancerformerna.

Läs mer

Remiss behövs inte

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)