Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Röntgen mammografi Universitetssjukhuset Örebro

Mammografimottagningen vid Universitetssjukhuset Örebro tar emot alla kvinnor i hela länet som ska undersökas med mammografi.

På mammografimottagningen utförs såväl screening med mammografi som remisskrävande kliniska mammografiundersökningar.

Verksamheten drivs av Unilabs AB, på uppdrag av Region Örebro län.

Telefonnummer

0771-40 77 10

Besöksadress

Entré B, hiss B1, vån 1,
Entré

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Vägen förbi USÖ:s huvudentré avstängd 8-19 augusti

På grund av vägarbete kommer vägen förbi USÖ:s huvudentré vid M-huset vara avstängd i båda riktningar från och med 8 augusti till och med 19 augusti kl 16.00.

Detta innebär att:

  • Bilister måste köra in till parkering från rätt håll. Parkeringen vid F-huset fungerar fortfarande som tillfällig besöksparkering, den når du via Södra Grev Rosengatan.
  • Bussresenärer hänvisas till hållplats USÖ Södra Grev Rosengatan. Av- och påstigning sker på läge A.

Har du tagit dina vaccindoser mot covid-19?

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19.

Boka tid eller kom på drop-in (1177.se)

Information om screening med mammografi


Screeningkontrollen syftar till tidig upptäckt av bröstcancer. Deltagandet är frivilligt och kvinnor mellan 40-74 år erbjuds undersökning med 2 års intervall.

Med anledning av covid-19

Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra. 

Om du har någon som vill följa med dig på besöket måste din medföljare vara helt frisk, hålla avstånd till andra personer och vara noga med handhygienen. Vuxna medföljare som inte är vaccinerade mot covid-19 ska särskilt undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Resultatet av hälsoundersökningen meddelas skriftligen. Ibland behöver en kompletterande undersökning utföras. Vi kontaktar dig då per brev.

Det kostar ingenting, även resa med kollektivtrafik till och från din screeningundersökning är kostnadsfri. Kallelsen är din biljett med stads- eller länsbussen i Örebro län. Om du inte har aktuell tid på kallelsen t.ex pga ombokning betalar du för resan själv, sparar kvittot, och ansöker sedan i efterhand om ersättning från Region Örebro län. Fråga efter reseräkning i vår reception. Efter undersökningen ber du att få ett stämplat intyg av oss, som du kan visa upp på bussen hem.
Den som reser med tåg betalar först resan t/r själv och kan sedan i efterhand ansöka om ersättning av Region Örebro län. Fråga efter reseräkning i vår reception.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)