Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Röntgenmottagning mammografi Universitetssjukhuset Örebro

Mammografimottagningen vid Universitetssjukhuset Örebro tar emot alla kvinnor i hela länet som ska undersökas med mammografi.

På mammografimottagningen utförs såväl screening med mammografi som remisskrävande kliniska mammografiundersökningar.

Verksamheten drivs av Unilabs AB, på uppdrag av Region Örebro län.

Telefonnummer

0771-407710

Telefontider

Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredagar 08:00-12:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-12:15

Besöksadress

Entré B, hiss B1, vån 1,
Entré

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Karta över Universitetssjukhus-området

Interaktiv karta över USÖ - här kan du söka efter den mottagning, avdelning eller enhet du ska till. 

 

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Information om screening med mammografi


Screeningkontrollen syftar till tidig upptäckt av bröstcancer. Deltagandet är frivilligt och kvinnor mellan 40-74 år erbjuds undersökning med 2 års intervall.

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Resultatet av hälsoundersökningen meddelas skriftligen. Ibland behöver en kompletterande undersökning utföras. Vi kontaktar dig då per brev.

Det kostar ingenting, även resa med kollektivtrafik till och från din screeningundersökning är kostnadsfri. Kallelsen är din biljett med stads- eller länsbussen i Örebro län. Om du inte har aktuell tid på kallelsen t.ex pga ombokning betalar du för resan själv, sparar kvittot, och ansöker sedan i efterhand om ersättning från Region Örebro län. Fråga efter reseräkning i vår reception. Efter undersökningen ber du att få ett stämplat intyg av oss, som du kan visa upp på bussen hem.
Den som reser med tåg betalar först resan t/r själv och kan sedan i efterhand ansöka om ersättning av Region Örebro län. Fråga efter reseräkning i vår reception.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka