Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Dialysmottagningen Karlskoga lasarett

Dialysmottagningen utför bloddialysbehandling.
Vid varje dialys ansvarar en sjuksköterska för behandlingen. Vid behov finns också möjlighet att träffa ansvarig läkare. Tillgång finns även till dietist, kurator och sjukgymnast.
Under dialysbehandlingen serveras smörgås och dryck. Efter behandlingen erbjuds en kostnadsfri måltid. Alla platser har egen TV och radio.
Gästdialyspatienter är välkomna i mån av plats.

Telefonnummer

0586-663 14

Öppettider

Måndagar 07:00-19:30

Tisdagar 08:00-15:00

Onsdagar 07:00-19:30

Torsdagar 08:00-15:00

Fredagar 07:00-19:30

Lördagar 08:00-15:00

Besöksadress

Lasarettsvägen 1, nedre plan, entré M.
Entré

Kontaktcenter hjälper dig

Behöver du hjälp med att genomföra ett ärende på 1177.se? Har frågor om faktura, betalning eller frikort? Eller att hitta kontaktuppgifter till vården?

Kontaktcenter guidar dig

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

Remiss

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. 

Läs mer om remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Om du inte har en remiss kan du göra en egen vårdbegäran. Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Du som är på besök i Örebro län kan, i mån av plats, få gästdialys på något av våra sjukhus. Vid en gästdialys tillhandahåller vi de läkemedel som behövs för att genomföra dialysen.

Innan dialys kan ges behöver vi få ett ifyllt gästdialysformulär.

Det är vårdgivaren där du får din ordinarie behandling som ska fylla i formuläret och som i förväg ska kontakta den mottagning där du ska få gästdialys. Ifyllt formulär ska du ta med till dialystillfället. Kom också ihåg att ta med ditt högkostnadskort om du har ett sådant.

Vid gästdialys hos oss är det din hemregions regler för sjukresor som gäller.

Vid bloddialys renas blodet med hjälp av en dialysmaskin då de egna njurarna inte har full funktion. Vid dialysbehandlingen passerar blodet genom ett dialysfilter i maskinen som fungerar som en konstgjord njure. Där avlägsnas slaggprodukter och eventuell överskottsvätska.

Det vanligaste är tre behandlingar per vecka. Varje behandling brukar ta cirka 4-5 timmar. Efter avslutad behandling får patienten åka hem.

Under dialysbehandlingen serveras smörgås och dryck. Alla platser har egen TV och radio. 

Vid varje dialys ansvarar en sjuksköterska för behandlingen. Vid behov finns också möjlighet att träffa ansvarig läkare. Tillgång finns även till dietist, kurator och sjukgymnast.

Under dialysbehandlingen serveras smörgås och dryck. Alla platser har egen TV och radio.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Att genomgå en dialysbehandling är en stor påfrestning på kroppen. Därför är det mycket vanligt att känna sig trött efteråt.