Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Mottagning för medicin och geriatrik Karlskoga lasarett

Vi är specialistmottagning för olika internmedicinska sjukdomar, till exempel hjärt- och kärlsjukdomar, lungsjukdomar, blodsjukdomar, mag-tarm sjukdomar och diabetes.

Alla patienter som behandlas med det blodförtunnande läkemedlet Waran går på AK-mottagningen, som numera sorterar under mottagning för medicin och geratrik. Till oss kommer patienter antingen på remiss från andra vårdgivare, via egen vårdbegäran eller för planerade återbesök och uppföljning.

Vi gör utredningar av olika sjukdomstillstånd, sätter diagnos och utför olika polikliniska behandlingar. Hos oss sker besök till läkare, sjuksköterska, dietist eller fotterapeut.

Telefonnummer

0586-662 02

Telefontider

Måndag-Torsdag 07:00-14:30
Samtalsbokning

Fredagar 07:00-09:30
Samtalsbokning

Öppettider

Måndag-Tisdag 07:45-16:30

Onsdag-Torsdag 08:00-16:30

Fredagar 07:45-14:00

Texttelefon

019-670 25 87

Besöksadress

Lasarettsvägen 1, övre plan, väg A
Entré

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka