Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Öron- näs och halsmottagning Karlskoga lasarett

Öron-, näs- och halsmottagningens huvuduppgift är att utreda och behandla patienter som har eller misstänks ha sjukdomar i öron-, näs- och halsområdet.

Vi utreder och behandlar även patienter med hörselnedsättning, yrsel, allergi, snarkningar samt tumörer och körtlar på halsen.

Behandlingsmetoderna omfattar främst kirurgiska ingrepp men även läkemedelsbehandling och anvisning av hörhjälpmedel.

Vid behov sker utredning och behandling i samarbete med annan vårdgivare.

Telefonnummer

0586-662 43

Telefontider

Måndag-Torsdag 08:00-16:00
för meddelanden

Fredagar 08:00-13:00
för meddelanden

Besöksadress

Lasarettsvägen 1, övre plan, väg A
Entré

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

Vanliga ingrepp på mottagningen är punktion av tumörer, inläggning av rör genom trumhinnan, spolning av käkhålor, borttagning av näspolyper, en del plastikkirurgiska operationer på ytterörat och näsan samt borttagning av körtlar på halsen.

Vanliga ingrepp på den centrala operationssalen är borttagning av körtel bakom näsan, operation av halsmandlar och näspolyper, snarkoperationer, näsplastikkirugi, snarkoperationer, näsplastikkirugi, plaströrinsättning i öronen samt mikrolarynxkirurgi.

Operationerna utförs polikliniskt, det vill säga patienterna opereras och går hem samma dag.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka