Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Ortopedmottagningen Karlskoga lasarett

Till ortopedmottagningen kallar vi patienter både för nybesök samt för återbesök.

Vid mottagningen finns även en filial till ortopedtekniska klinikens mottagning.

Telefonnummer

0586-662 38

Telefontider

Måndag-Torsdag 07:40-09:00

Fredagar 07:40-08:30

Öppettider

Måndag-Torsdag 07:30-16:00

Fredagar 07:30-14:00

Texttelefon

019-670 25 89

Besöksadress

Lasarettsvägen 1, övre plan, väg A

Har du tagit dina vaccindoser mot covid-19?

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19.

Nu erbjuder vi alla som är 18 år eller äldre en ny påfyllnadsdos.

Boka tid eller kom på drop-in (1177.se)

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Du som bor du i annat län än Örebro län

Har du fått besked om långa väntetider i din hemregion eller anser du att din hemregion inte kan erbjuda rätt vård för dig? Då finns det möjlighet för dig att komma till oss på ortopediska kliniken i Region Örebro län. Du har möjlighet att söka vård hos oss oavsett vart du är bosatt i Sverige. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur du gör för att komma till oss! Ring 019-602 53 99 så hjälper vi dig. Du kan också kontakta din hemregion och höra om vilka regler som gäller för just dig. Oftast behövs ett godkännande från din hemregion. 

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Beställ en kopia av journalen via internet

Beställ en kopia av journalen via blankett

Du kan beställa en kopia av din journal via en blankett. Blanketten lämnar eller skickar du till den vårdenhet du vill begära ut journalen ifrån.

Som patient har du i regel rätt att ta del av de uppgifter som finns i din journal. Men innan en journal kan lämnas ut måste det göras en sekretessprövning enligt offentlighets- och sekretesslagen. Du har rätt att få ett skriftligt besked och har alltid rätt att överklaga om sekretessprövningen visar att din journal inte kan lämnas ut. 

Kostnader och avgifter

Du kan läsa kopior av journalhandlingar på plats utan kostnad om möjlighet till detta finns. Om du önskar att kopiorna ska skickas till dig eller om du hämtar kopior mot uppvisande av legitimation tillkommer en avgift beroende på antal sidor. De första nio sidorna är gratis, den tionde sidan kostar 50 kronor och därefter kostar det två kronor per sida.

På 1177.se finns mer information om din journal och journalkopior