Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Gynekologisk mottagning Lindesbergs lasarett

Till gynekologiska mottagningen i Lindesberg kan du vända dig med frågor om gynekologiska problem och funderingar. Det kan handla om råd kring abort, barnlöshet, problem med blödningar, cellförändringar, framfall, inkontinens och urinläckage, klimakteriebesvär och hormonbehandling, könssjukdomar, mensförskjutning, missfall och preventivmedel.

Här kan du boka tid för besök hos specialist, barnmorska och uroterapeut. På mottagningen utförs även dagkirurgiska operationer. De vanligaste operationerna hos oss är prolaps, konisering, hysteroskopisk operation (kameraledd operation i livmodern), laparoskopi (titthålsoperation i buken), sterilisering och skrapning (abrasio).

Telefonnummer

0581-853 31

Telefontider

Måndag-Tisdag 10:00-12:00

Onsdagar 10:00-12:00
Ojämna veckor

Torsdagar 10:00-12:00

Fredagar 08:00-09:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredagar 08:00-12:00

Texttelefon

019-670 25 73

Besöksadress

Lindesberg, Kvinnokliniken, plan 0, Lindesberg
Entré

Remiss behövs inte

Du behöver ingen remiss för att få komma till kvinnokliniken, utan kan ringa oss direkt. Dock finns en överenskommelse med primärvården om vilka tillstånd du i första hand får hjälp med på vårdcentral. Dit hör exempelvis enkla urinvägsinfektioner, lindriga buksmärtor och besvär med flytningar/klåda.

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka