Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Psykiatriska fysioterapimottagningen Karlahuset Örebro

På fysioterapin arbetar vi med rörelse för att förbättra psykiskt mående hos personer över 18 år med en pågående behandling inom psykiatrin i Örebro eller Hallsberg. En behandling vid fysioterapin syftar till att stödja dig i att träna upp mer flexibla strategier och ett mer tillåtande förhållningssätt till dig själv och dina besvär. I första hand erbjuder vi olika former av gruppträning.

Du som är över 18 år och har en pågående behandling inom allmänpsykiatrin i Karlskoga eller Lindesberg erbjuds psykiatrisk fysioterapi på mottagningarna i Karlskoga och Lindesberg.

Öppettider

Måndag-Fredag 08:00-16:00

  • Emma Fransson, telefon: 019-602 92 10
  • Johanna Jansson, telefon: 019-602 94 32
  • Katarina Andersson, telefon: 019-602 92 92
  • Lars-Åke Hägglund, telefon: 019-602 93 36
  • Lena Axelsson Svedell, telefon: 019-602 92 51
  • Maria Antonsson, telefon: 019-602 92 50

Besöksadress

Psykiatriska fysioterapimottagningen, Karlahuset Folkungagatan 33, Örebro

Intresseanmälan - fysisk träning

Du som har en behandlingskontakt inom psykiatrin i Region Örebro län kan anmäla intresse för att delta i fysisk träning via e-tjänsten: Intresseanmälan – fysisk träning, psykiatrisk fysioterapi. Du får en kallelse till ett digitalt besök och om det bedöms som lämpligt får du tillgång till träning i våra öppna grupper under 12 veckor. För individuell behandling krävs remiss från den enhet där du går i behandling. 

Har du tagit dina vaccindoser mot covid-19?

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19.

Nu erbjuder vi alla som är 18 år eller äldre en ny påfyllnadsdos.

Boka tid eller kom på drop-in (1177.se)

Du som är anhörig till någon som lever med ett psykiatriskt tillstånd eller en psykiatrisk diagnos kan ibland själv behöva rådgivande stöd och handledning. 

Kontaktuppgifter och mer information om stöd till dig som är anhörig hittar du här.

Till de första 1-3 besöken hos oss kan du ha dina vanliga kläder på dig och behöver inte ha med dig ombyte för träning. 

Du som ska gå på ett gruppträningspass behöver ha lämpliga kläder för träning. Omklädningsrum och dusch finns i anslutning till träningslokalen.

 

Med anledning av covid-19

Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra. 

Om du har någon som vill följa med dig på besöket måste din medföljare vara helt frisk, hålla avstånd till andra personer och vara noga med handhygienen. Vuxna medföljare som inte är vaccinerade mot covid-19 ska särskilt undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Du som kommer till oss via remiss:

Vid de första 1-3 besöken gör vi en undersökning där vi pratar en del och gör några rörelser tillsammans. Efter undersökningen gör vi en planering av din behandling. Planeringen görs utifrån fysioterapeutens bedömning och dina önskemål. Behandlingen pågår under tolv veckor och kan bestå av:

  • Basal kroppskännedom
  • Fysisk träning
  • MediYoga
  • Mindfulnes

Bokning av gruppträning gör du enkelt via vår e-tjänst "Boka tid för gruppträning".

Du som tränar hos oss utan remiss:

Bedömning, inledande samtal och planering sker tillsammans med din behandlare på den enhet där du har din pågående behandling i psykiatrin.

Därefter bokar du in dig på de gruppträningspass du önskar delta i. Bokningen gör du via vår e-tjänst "Boka tid för gruppträning".

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Du som kommer till oss via remiss:

Efter tolv veckor hålls ett avslutande samtal med en av mottagningens legitimerade fysioterapeuter. Mötet kan ske på vår mottagning eller digitalt.

Du som tränar hos oss utan remiss:

Efter tolv veckor har du ett avslutande samtal med din behandlare på den enhet där du har din pågående behandling i psykiatrin.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)