Psykiatrisk avdelning 6
Avdelning 6
Mellringestaden Återbruksvägen 5 Örebro
Visa på karta
Avdelningen är en rättspsykiatrisk intagnings- och utredningsavdelning som även tar emot patienter som är häktade men inte dömda.
Varje patient har ett eget tvärprofessionellt team kring sig som tillsammans med patienten arbetar med individens problematik. Vi jobbar individfokuserat och samverkar med andra vårdaktörer samt med närstående.
Aktuellt om corona / covid-19
Aktuellt om vård och hälsa
Telefonnummer
019-602 83 00Besöksadress
Avdelning 6 Mellringestaden Återbruksvägen 5 ÖrebroPostadress
Rättspsykiatrin ÖrebroBox 1613
701 16 ÖREBRO
Är du vårdgivare/remittent?
Telefon, mobiltelefon och internet
På vår avdelning är det inte tillåtet att använda mobiltelefon med kamerafunktion. Du har möjlighet att använda laptop eller större surfplatta på det egna patientrummet. Det finns möjlighet att låna telefon vid behov.
För din och andras trivsel och säkerhet
Det är inte tillåtet att vara alkohol- eller drogpåverkad på avdelningen. Rökning är endast tillåten utomhus på anvisad plats, särskilda tider. Hot och våld accepteras inte på avdelningen. Det är inte tillåtet att ta med sig alkohol, narkotika eller föremål som kan skada dig själv eller andra.
God handhygien är viktigt för allas säkerhet
För att undvika smitta har personalen som rutin att sprita sina händer före och efter varje patientkontakt och vi använder handskar och skyddsförkläden när det behövs. Personalen har kortärmade arbetskläder och inga klockor eller ringar.
God handhygien är viktigt även för patienter och besökare. Tillsammans kan vi hjälpas åt att hindra spridning av smitta bland våra patienter som ibland är väldigt sjuka och sköra.
Tystnadsplikt
All personal du träffar i vården har tystnadsplikt. Det är du som bestämmer om upplysningar om ditt tillstånd får lämnas ut och i så fall till vilka.
Värdesaker
Värdeskåp för att förvara dina värdesaker finns på alla avdelningar.
I din journal dokumenterar vårdpersonalen den vård du får. Syftet är att din vård ska bli så bra och säker som möjligt. Din journal skyddas av sekretess.
Du som tvångsvårdas inom psykiatrin eller isoleras enligt smittskyddslagen har rätt att få en stödperson under tiden tvångsvården eller isoleringen pågår. Om du önskar kan uppdraget därefter förlängas med ytterligare fyra veckor.
Vill du ha en stödperson?
Vänd dig din läkare eller den vårdpersonal du har kontakt med eler din kontaktperson. Du kan också vända dig till Patientnämndens kansli.
Vad gör en stödperson för dig?
- Stödjer dig i personliga frågor och är medmänniska
- Har rätt att besöka patienten på avdelningen.
- Har rätt att närvara vid förvaltningsrättens förhandlingar
- Följer reglerna om tystnadsplikt
- Hålla regelbunden kontakt med dig
- Kan ha fortsatt kontakt med dig fyra veckor efter tvångsvårdens upphörande
En stödperson ska däremot inte:
- Utföra vårdpersonalens arbete
- Överta ansvaret för din ekonomi
- Vara juridiskt ombud
Är du intresserad av att bli stödperson?
Om du vill veta mer om vad det innebär att vara stödperson eller har bestämt dig för att göra en insats för en medmänniska - kontakta Patientnämndens kansli.
Besökstider
Besök på avdelningen planeras i samråd med personal och patient.
Vi vill gärna ha kontakt med dig som är anhörig/närstående
Under vårdtiden vill vi gärna ha kontakt med dig som är anhörig eller närstående till patienten. Möjlighet finns till familjesamtal och barnsamtal.