Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Kliniska fysiologsektionen Universitetssjukhuset Örebro

Kliniska fysiologsektionen på USÖ är en specialistresurs i länet. Vi utför olika varianter av undersökningar för att bedöma funktionen av ett specifikt organ, t.ex. ultraljud av hjärtat, arbets-EKG, långtidsregistrering av EKG, ultraljud av blodkärl och lungfunktionsutredning. Kliniska fysiologsektionen tar endast emot patienter för undersökning efter remiss från patientens läkare.

Telefonnummer

019-602 59 78

Telefontider

Måndag-Torsdag 07:00-12:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredagar 08:00-14:30

Drop-in-tider

Måndag-Onsdag 08:00-11:00 - Vilo-EKG

Måndag-Onsdag 12:00-16:00 - Vilo-EKG

Torsdagar 09:00-11:00 - Vilo-EKG

Torsdagar 12:00-16:00 - Vilo-EKG

Fredagar 08:00-11:00 - Vilo-EKG

Fredagar 12:00-14:30 - Vilo-EKG

Texttelefon

019-670 25 55

Besöksadress

Universitetssjukhuset Örebro, Södra Grev Rosengatan 36, Örebro Entré L, vån 2, hiss L2

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Kontaktcenter hjälper dig

Behöver du hjälp med att genomföra ett ärende på 1177.se? Har frågor om faktura, betalning eller frikort? Eller att hitta kontaktuppgifter till vården?

Kontaktcenter guidar dig

Bli inte utan din medicin i sommar!

Förnya ditt recept redan nu, om din medicin tar slut i sommar eller tidig höst. I sommar kan receptförnyelse ta längre tid än vanligt.

Du kan alltid kan kontakta oss digitalt, förnya recept, få information och råd om hälsa, sjukdomar och egenvård på 1177.se

Förnya recept på 1177.se

Tips
Genom Läkemedelskollen kan du se hur många uttag du har kvar på dina recept.

Via Fass för allmänheten kan du se vilka apotek som har din medicin.

Remiss krävs

Det är din läkare som tar ställning till om du behöver remitteras till oss för undersökning. Resultatet av undersökningen sänds till din läkare för ställningstagande till eventuell fortsatt åtgärd för att hjälpa dig vidare. Vi kan därför inte ta emot egen vårdbegäran från dig som patient.

Inför undersökningen skickar vi en kallelse till dig med information om datum och tid. I kallelsen finns information om hur undersökningen går till och eventuella förberedelser som du behöver ta hänsyn till.

Vilo-EKG (drop-in)

(remiss krävs)

måndag - onsdag: kl. 08:00–11:00 och kl. 12:00–16:00

torsdag: kl. 09:00-11:00 och kl. 12:00-16:00

fredag: kl. 08.00–11.00 och kl. 12.00–14:30

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Efter att din undersökning är klar analyseras och bedöms undersökningsresultatet. Utlåtandet av undersökningen skickas till din läkare, som meddelar dig svaret och tar ställning till eventuell fortsatt åtgärd, t.ex. medicinering. Om du inte blir kontaktad av din läkare kan du kontakta sjuksköterska vid samma mottagning respektive vårdcentral.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Din journal

I din journal dokumenterar vårdpersonalen den vård du får. Syftet är att din vård ska bli så bra och säker som möjligt. Genom att läsa din journal kan du bli mer delaktig i din vård och behandling. Din journal skyddas av sekretess.

Läs mer om din journal på 1177.se

Du kan läsa din journal och se provsvar via nätet

Genom e-tjänsten Journalen kan du läsa delar av din journal via nätet. På så sätt kan du förbereda dig inför ditt besök i vården eller i efterhand om du är osäker på vad som hände eller sades vid ditt besök. Här kan du också se provsvar.

Det finns vissa begräsningar i vad du kan se via Journalen från Region Örebro län. 

På 1177.se kan du läsa mer om vad du kan se via e-tjänsten Journalen

Journalkopia

Du kan beställa en utskriven kopia av din journal skickad hem till dig med posten. Du gör det från den vårdenhet som du har haft kontakt med: 

  • Beställa journalkopia digitalt: leta upp din vårdenhet under Vård och hälsa. Under rubriken "E-tjänster" väljer du "Beställ journalkopia" och loggar in med bank-id. 
  • Beställa journalkopia genom att skicka in denna blankett till den vårdenhet du haft kontakt med. 

De första nio sidorna är gratis, den tionde sidan kostar 50 kronor och därefter kostar det två kronor per sida.

Regionarkivet har äldre patientjournaler som du kan beställa från dem. Vilka journaltyper detta gäller och hur du gör ser du på Regionarkivets sida.