Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Kliniska fysiologsektionen Universitetssjukhuset Örebro

Kliniska fysiologsektionen på USÖ är en specialistresurs i länet. Vi utför olika varianter av undersökningar för att bedöma funktionen av ett specifikt organ, t.ex. ultraljud av hjärtat, arbets-EKG, långtidsregistrering av EKG, ultraljud av blodkärl och lungfunktionsutredning. Kliniska fysiologsektionen tar endast emot patienter för undersökning efter remiss från patientens läkare.

Telefonnummer

019-602 59 78

Telefontider

Måndag-Torsdag 07:00-15:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-14:30

Texttelefon

019-670 25 55

Besöksadress

Entré L, hiss L2, våning 2,

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Gatuarbeten på USÖ-området maj-juli

Gäller området kring B-huset, huvudentré, F-huset och M-huset

Mer information

Räcker dina mediciner över sommaren?

  • Genom Läkemedelskollen kan du se hur många uttag du har kvar på dina recept.
  • Via Fass för allmänheten kan du se vilka apotek som har din medicin.
  • Är det dags att förnya receptet? 
    Hitta din mottagning på regionorebrolan.se och klicka på e-tjänsten "Förnya recept" för att logga in i 1177.

Remiss krävs

Det är din läkare som tar ställning till om du behöver remitteras till oss för undersökning. Resultatet av undersökningen sänds till din läkare för ställningstagande till eventuell fortsatt åtgärd för att hjälpa dig vidare. Vi kan därför inte ta emot egen vårdbegäran från dig som patient.

Inför undersökningen skickar vi en kallelse till dig med information om datum och tid. I kallelsen finns information om hur undersökningen går till och eventuella förberedelser som du behöver ta hänsyn till.

Vilo-EKG (drop-in)

(remiss krävs)

måndag - torsdag: kl.08:00–11:00 och kl.12:00–16:00

fredag: kl.08.00–11.00 och kl.12.00–14:30

Med anledning av covid-19

Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra. 

Om du har någon som vill följa med dig på besöket måste din medföljare vara helt frisk, hålla avstånd till andra personer och vara noga med handhygienen. Vuxna medföljare som inte är vaccinerade mot covid-19 ska särskilt undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Efter att din undersökning är klar analyseras och bedöms undersökningsresultatet. Utlåtandet av undersökningen skickas till din läkare, som meddelar dig svaret och tar ställning till eventuell fortsatt åtgärd, t.ex. medicinering. Om du inte blir kontaktad av din läkare kan du kontakta sjuksköterska vid samma mottagning respektive vårdcentral.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)