Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Medicinsk behandlingsenhet onkologi Universitetssjukhuset Örebro

Välkommen till Medicinsk behandlingsenhet onkologi.
Vi finns i M-huset på våning 5 (hiss M2).
Vi har 22 platser för cytostatikabehandling och antikroppsbehandling. Vi ger även andra typer av behandlingar till exempel blodtransfusioner.

Telefonnummer

019-602 13 82

Telefontider

Måndag-Torsdag 07:00-17:00

Fredagar 07:00-15:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-17:00

Fredagar 08:00-14:00

Besöksadress

Entré M, våning 5,

  

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Till den medicinska behandlingsenheten för onkologi kommer du för att få olika typer av behandlingar för din cancersjukdom. Exempel på behandlingar är cytostatikabehandling, antikroppsbehandling, och blodtransfusioner.

Remiss krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. 

Remiss (1177.se)

 

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Till medicinska behandlingsenheten kan du ringa för telefonrådgivning och boka tid. Behöver du kontakta oss akut på kväll eller helg ringer du till avdelning 85 telefon 019-602 26 59 för rådgivning

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka