Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Barn- och ungdomsmottagningen Karlskoga lasarett

Vi tar emot barn och ungdomar upp till 18 år med kroniska sjukdomstillstånd samt genomför akuta bedömningar av sjuka spädbarn.

Vår verksamhet bedrivs förutom på mottagningen, även med läkarundersökningar på BB och på barnavårdscentralerna i västra Örebro län.

Vi samarbetar med barn- och ungdomsmedicinska klinikerna i länet och med andra specialister på lasarettet, i primärvården och kommunerna. Samverkan sker också med EMI, Elevhälsans medicinska insatser.

Telefonnummer

0586-664 41

Telefontider

Måndag-Fredag 08:00-09:30

Måndag-Fredag 13:00-14:00 - ej torsdag em

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:30

Fredagar 08:00-15:30

Texttelefon

019-670 25 81

Besöksadress

Lasarettsvägen 1, övre plan, väg A
Entré

Nu erbjuder vi videosamtal för sjuka barn och ungdomar mellan 0-17 år

Nu kan du som förälder eller vårdnadshavare boka videosamtal för ditt sjuka barn. Ungdomar kan också själva boka videosamtal med oss. Då får du träffa oss via appen Digitala mottagningen. För att logga in behöver du mobilt bankID eller Freja eID plus.

Video är ett fantastiskt verktyg! Jag kan ge bättre råd, enklare avgöra när barnet behöver komma in till oss och inte och upplever att jag skapar större förståelse hos föräldrarna när vi tillsammans kan titta och resonera om det aktuella behovet, säger Märtha Lundqvist, sjuksköterska som just nu förstärker på mottagningen.

Så fungerar det

 1. Ladda ner appen "Digital mottagning" till din mobiltelefon:

  google play höjd 40.pngappstore-lrg.png

  Till android
  Till iPhone/iPad

 2. Välj Barn- och ungdomsmottagningen
 3. Välj tid
 4. Logga in med din e-legitimation för att boka tiden
  (om det är första gången du använder appen får du fylla i dina uppgifter under "Min profil")
 5. Du får en påminnelse via SMS strax innan din bokade tid
 6. Då går du in i appen och väljer "Mina ärenden"
 7. Logga in med din e-legitimation
 8. Välj aktuellt besök och vänta på att vi startar ditt digitala vårdbesök.

Räcker dina mediciner över sommaren?

 • Genom Läkemedelskollen kan du se hur många uttag du har kvar på dina recept.
 • Via Fass för allmänheten kan du se vilka apotek som har din medicin.
 • Är det dags att förnya receptet? 
  Hitta din mottagning på regionorebrolan.se och klicka på e-tjänsten "Förnya recept" för att logga in i 1177.

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Du kan göra en egen vårdbegäran till Barn- och ungdomsklinikens specialistmottagningar i länet. Så här gör du: 

 • Ladda ner, fyll i och skriv ut blanketten Egen vårdbegäran från vår webbplats eller beställ blanketten via vår e-tjänst "Egen vårdbegäranblankett"
 • Beställ barnets/ungdomens tillväxtkurvor hos BVC (Barnavårdscentral) eller skolhälsovård/elevhälsa. Om ditt barn är förskolebarn kontaktar du BVC-sköterska och ber om kopia av tillväxtkurvor. Om ditt barn/ungdom går i skolan kontaktar du skolsköterskan istället.
 • När du fått tillväxtkurvorna från BVC eller skola så skickar du dessa tillsammans med ifylld blankett Egen vårdbegäran till önskad barn- och ungdomsmottagning.

Egen vårdbegäran utan tillväxtkurvor returneras

Egen vårdbegäran som inkommer till Barn- och ungdomsmottagningen utan tillväxtkurvor kommer att återsändas. Detta beror på att den information tillväxtkurvorna ger är av stor vikt för att våra läkare ska kunna bedöma remissen på ett adekvat och patientsäkert sätt.

Våra Barn- och ungdomsmottagningar i länet har ett väl fungerande samarbete. I vissa fall kan en inkommande Egen vårdbegäran behöva skickas vidare till annan Barn- och ungdomsmottagning för bedömning och/eller åtgärd. Vi förbehåller oss rätten till detta.

Det kan alltså hända att du får ett svar från en annan Barnmottagning än den du skickade Egen vårdbegäran till.

Läs mer om Egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

I vissa fall kan en inkommande Egen vårdbegäran behöva skickas vidare till annan barn- och ungdomsmottagning för bedömning eller åtgärd. Det innebär att du alltså kan få svar från en annan mottagning än den du skickade din vårdbegäran till. 

Förbered ditt barn inför en undersökning eller behandling

Undersökningar och behandlingar i vården brukar gå bättre om barnet och du är förberedda. Om du som förälder är rädd och orolig smittar det lätt av sig på barnet. Förbered först dig själv och sedan ditt barn.

På 1177.se finns råd om hur ni kan göra för att förbereda er på ett bra sätt

Med anledning av covid-19

Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra. 

Om du har någon som vill följa med dig på besöket måste din medföljare vara helt frisk, hålla avstånd till andra personer och vara noga med handhygienen. Vuxna medföljare som inte är vaccinerade mot covid-19 ska särskilt undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Vi strävar efter att barn och ungdomar som kommer till oss inte ska behöva känna smärta eller rädsla vid provtagning. Vi erbjuder därför alla barn bedövningsplåster innan provtagning.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)