Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Öron- näs- och halsmottagning Lindesbergs lasarett

Mottagningen utreder och behandlar medfödda och förvärvade sjukdomar och skador i öron, näsa och hals. Dessutom utreder och behandlar vi vissa yrselsjukdomar, sjukdomar i sköldkörteln, vissa tillstånd i matstrupe och nedre luftvägar (lungor).

På mottagningens operationssal utförs mindre kirurgiska ingrepp i lokalbedövning samt undersökning av nedre luftvägarna (lungor), så kallade bronkoskopier.

Operationer som kräver narkos utförs på Lindesbergs lasaretts centrala operationsavdelning eller vid Universitetssjukhuset i Örebro.

Telefonnummer

0581-853 36

Telefontider

Måndag-Fredag 07:15-09:30

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredagar 08:00-13:00

Texttelefon

019-670 25 74

Besöksadress

Lindesbergs lasarett plan 0, Lindesberg
Entré

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka