Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Audiologiska mottagningen Universitetssjukhuset Örebro

På Audiologiska mottagningen gör vi grundläggande hörselmätningar, avancerade diagnostiska mätningar och hörselrehabilitering.

Vi har ett tinnitusteam med audionom och kurator samt barnaudionomer som hjälper barn mellan 0-20 år med hörselrelaterade problem.

Audiologiska klinikens e-tjänster är gemensamma för Audiologiska mottagningen Örebro, Hörselvårdsmottagningen Karlskoga och Hörselvårdsmottagningen Lindesberg.

Telefonnummer

019-602 14 48

Telefontider

Måndag-Fredag 07:45-09:00

Texttelefon

019-670 25 04

Besöksadress

Universitetssjukhuset Örebro, A-huset, Entré H, följ skyltning mot entré A, våning 6, Örebro

  

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Egen vårdbegäran

Till vår mottagning kan du direkt söka vård genom att göra en egen vårdbegäran. Du behöver ingen remiss.

En egen vårdbegäran gör du genom att skriva till oss och berätta om hur du mår och varför du söker vård. För att de uppgifter vi behöver ska komma med är det bra om du använder den blankett som vi har tagit fram. Blanketten når du via e-tjänsten Egen vårdbegäran.

På 1177.se finns mer information om egen vårdbegäran inom Region Örebro län.

Barnteamet (barn och ungdomar i åldern 0-20 år)

Till vårt barnteam kommer barn och ungdomar, i åldern 0 till 20 år, från hela länet för diagnostisering och rehabilitering av hörseln.

Broschyr om vad som kan hända vid ett besök hos Barnteamet:

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka