Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Till dagkirurgiska enheten blir du kallad när du ska göra en operation men ska åka hem samma dag. Här träffar du den läkare som ska operera dig och vid behov också en narkosläkare. Efter operationen kommer du tillbaka hit och ligger kvar här tills du är redo att åka hem.
Interaktiv karta över USÖ - här kan du söka efter den mottagning, avdelning eller enhet du ska till.
Karta USÖ 2022 (Pdf, 6624kB)
Gäller området kring B-huset, huvudentré, F-huset och M-huset
Mer information
access_time Igår
access_time 2022-06-23 13:33
access_time 2022-06-20 13:42
access_time 2022-06-20 07:37
access_time 2022-06-16 21:54
access_time 2022-06-14 09:00
Den klinik som du ska opereras av bokar tid åt dig för operation vid dagkirurgiska enheten och skickar en kallelse till dig med tiden och platsen för din operation.
Här finns information inför din operation, hur du får äta och dricka, hygienföreskrifter och vad du ska tänka på om du använder vissa läkemedel.
Jag ska opereras
Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra.
Om du har någon som vill följa med dig på besöket måste din medföljare vara helt frisk, hålla avstånd till andra personer och vara noga med handhygienen. Vuxna medföljare som inte är vaccinerade mot covid-19 ska särskilt undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.
När du kommer till oss på operationsdagen anmäler du i receptionen. Sen får du byta om till operationskläder. Dina egna kläder och saker låser du in i ett skåp.
En sjuksköterska gör ett inskrivningssamtal då vi bland annat kontrollerar din identitet, aktuella mediciner, telefonnummer till anhöriga. Alla patienter får en dos paracetamol (till exempel panodil, alvedon) som start i smärtlindringen.
Du som skall sövas, få narkos, under operationen får dropp. Den läkare som skall operera dig kommer och hälsar och markerar där du ska opereras. Du som inte träffat en narkosläkare tidigare får göra det nu. Beroende på vad ni bestämt kan du få lugnande medicin, premedicinering, strax innan det är dags för operation.
När det är dags för operationen hämtar narkossköterskan dig. Det är också narkossköterskan övervakar dig under hela operationen.
Efter operationen kommer du tillbaka till dagkirurgiska enheten för att vakna. Här övervakar din andning, puls och blodtryck och kontrollerar att du inte har alltför ont. Behövs det så får du smärtstillande. När du är vaken får du lite att äta och dricka.
Den läkare som opererat dig kommer och berättar om operationen och vad du eventuellt behöver tänka på.
Det är bra om du har receptfria värktabletter hemma, behövs starkare får du recept eller enstaka tabletter med dig hem.
Innan dina anhöriga kommer och hämtar dig måste du ha kunnat kissat så vi ser att allt fungerar innan du åker hem.
När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.
Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden.
Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter.
Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)