Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Hjärtsviktsmottagning, Hjärtmottagning Universitetssjukhuset Örebro

Hjärtsviktsmottagningen tar emot patienter som konstaterats ha en hjärtsvikt och som behöver kontroll, information, medicininställning eller specialbedömning. Vi utreder och behandlar även patienter med högt blodtryck i lungcirkulationen och patienter som utreds för hjärttransplantation.

Telefonnummer

019-602 54 21

Telefontider

Måndag-Torsdag 09:00-12:00

Måndag-Torsdag 13:00-15:00

Fredagar 09:00-12:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 07:00-16:00

Fredagar 07:00-13:00

Besöksadress

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Karta över Universitetssjukhus-området

Interaktiv karta över USÖ - här kan du söka efter den mottagning, avdelning eller enhet du ska till. 

 

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

För patienter som vårdats på sjukhus eller besökt akutmottagningen, kan relativt snabba återbesök bokas. Vid återbesöket sker en allmän kontroll och medicineringen justeras vid behov. Vi etablerar en långsiktig kontakt med patienter som har kronisk hjärtsvikt. Dessa patienter kan bedömas och behandlas på hjärtsviktsmottagningen vid försämring.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka