Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Hjärtsviktsmottagningen Universitetssjukhuset Örebro

Hjärtsviktsmottagningen tar emot patienter som konstaterats ha en hjärtsvikt och som behöver kontroll, information, medicininställning eller specialbedömning. Vi utreder och behandlar även patienter med högt blodtryck i lungcirkulationen och patienter som utreds för hjärttransplantation.

Telefonnummer

019-602 54 21

Telefontider

Måndag-Fredag 11:00-12:00 - flexitid

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredagar 08:00-13:00

Besöksadress

Universitetssjukhuset Örebro Entré L, hiss L-2 via reception. Direkt Entré L, hiss L-1

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Visste du att du kan boka tid för provtagning på Vårdcentralsjouren Örebro?

Om du har blivit ordinerad provtagning kan du välja om du vill boka tid för provtagning på din vårdcentral eller på Vårdcentralsjouren Örebro.

Gäller dagtid måndag - fredag.

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

Remiss

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. 

Läs mer om remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Om du inte har en remiss kan du göra en egen vårdbegäran. Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

För patienter som vårdats på sjukhus eller besökt akutmottagningen, kan relativt snabba återbesök bokas. Vid återbesöket sker en allmän kontroll och medicineringen justeras vid behov. Vi etablerar en långsiktig kontakt med patienter som har kronisk hjärtsvikt. Dessa patienter kan bedömas och behandlas på hjärtsviktsmottagningen vid försämring.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Din journal

I din journal dokumenterar vårdpersonalen den vård du får. Syftet är att din vård ska bli så bra och säker som möjligt. Genom att läsa din journal kan du bli mer delaktig i din vård och behandling. Din journal skyddas av sekretess.

Läs mer om din journal på 1177.se

Du kan läsa din journal och se provsvar via nätet

Genom e-tjänsten Journalen kan du läsa delar av din journal via nätet. På så sätt kan du förbereda dig inför ditt besök i vården eller i efterhand om du är osäker på vad som hände eller sades vid ditt besök. Här kan du också se provsvar.

Det finns vissa begräsningar i vad du kan se via Journalen från Region Örebro län. 

På 1177.se kan du läsa mer om vad du kan se via e-tjänsten Journalen

Hos Regionarkivet finns äldre journaler

Regionarkivet har äldre patientjournaler som du kan beställa från dem. Vilka journaltyper detta gäller och hur du gör ser du på Regionarkivets sida.