Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Hudkirurgiskt centrum Universitetssjukhuset Örebro

Vid hudkirurgiskt centrum behandlas i huvudsak hudcancer och dess förstadier. I undantagsfall kan även godartade hudförändringar bli aktuella för åtgärd. Om hudförändringen skapar problem beroende på  var på kroppen förändringen sitter och på vilket sätt hudförändringen utvecklas kan det bli aktuellt med remiss till hudkirurgiskt centrum. Exempel på sådana godartade hudförändringar är talgcysta (aterom) med upprepad infektion eller hudförändring som skymmer synfältet.

Telefonnummer

019-602 13 45

Telefontider

Måndag-Torsdag 07:00-14:00

Fredagar 07:00-10:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-12:30

Besöksadress

Entré H, hiss H2, våning 2, Universitetssjukhuset, 701 85 Örebro
Entré

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Har du tagit dina vaccindoser mot covid-19?

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19.

Nu erbjuder vi alla som är 18 år eller äldre en ny påfyllnadsdos.

Boka tid eller kom på drop-in (1177.se)

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få behandling vid hudkirurgiskt centrum behöver du först få en remiss från läkare. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Egen vårdbegäran

Du kan också skriva en egen vårdbegäran som du skickar till hudkliniken. Där är det viktigt att du svarar på alla frågor och tydligt beskriver dina besvär. Du ska också bifoga ett foto med en översiktsbild (för att se var på kroppen förändringen finns) och närbild av hudförändringen samt uppgifter om hur stor den är. Om inte alla uppgifter finns med i den egna vårdbegäran skickas den tillbaka utan bedömning.

Här kan du skriva ut en blankett för egen vårdbegäran, skrolla ner till: Hudkliniken USÖ, Karlskoga, och Lindesberg-Egen vårdbegäran.pdf)

Självincheckning

Ska du på bokat besök till 

  • Hudkirurgiskt centrum
  • Hudmottagningen
  • Plastik- och käkkirurgiska kliniken
  • Ögonmottagningen
  • Ögonoperation
  • Öronmottagningen

- glöm inte att anmäla ditt besök i självincheckningen i entréhallen.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)