Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Infektionsmottagningen Universitetssjukhuset Örebro

Infektionsmottagningen är en mottagning för patienter med infektionssjukdomar. Vid mottagningen har vi flera undersökningsrum med isoleringsmöjligheter för patienter med misstänkt smittsamma sjukdomar.
Akuta fall för personer med misstänkta infektionssjukdomar hänvisas till Akutmottagningen, i första hand ska man dock ringa Sjukvårdsrådgivningen 1177 eller kontakta sin vårdcentral.

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredagar 08:00-14:00

Besöksadress

Södra Grev Rosengatan 24B 703 82 Örebro A-husets bottenvåning med egen ingång från gårdssidan,

Vägbeskrivning

A-hus, egen ingång från gårdssidan

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Har du tagit dina vaccindoser mot covid-19?

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk i covid-19.

Nu erbjuder vi alla som är 18 år eller äldre en ny påfyllnadsdos.

Boka tid eller kom på drop-in (1177.se)

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Vid mottagningen har vi flera undersökningsrum med isoleringsmöjligheter för patienter som har en misstänkt smittsam sjukdom, exempelvis barnsjukdomar som mässling och vattkoppor, influensa, öppen tuberkulos med mera. 

Väntetiden för besök beror på hur brådskande vi bedömer att det är med utredning/behandling. Den bedömningen görs utifrån remissinformationen och med hjälp av de journaldata vi har tillgång till. Väntetiden kan variera från något dygn till maximalt tre månader.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)