Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Infektionsmottagning Universitetssjukhuset Örebro

A-husets bottenvåning med egen ingång från gårdssidan,
Visa på karta

Infektionsmottagningen är både akutmottagning och återbesöksmottagning för patienter med infektionssjukdomar.

Dagtid på vardagar är infektionsmottagningen akutmottagning för personer med misstänkta infektionssjukdomar. I första hand ska man dock ringa Sjukvårdsrådgivningen 1177 eller kontakta sin vårdcentral.
Vid mottagningen har vi flera undersökningsrum med isoleringsmöjligheter för patienter med misstänkt smittsamma sjukdomar. Vid ett akut besök till mottagningen kan det vara bra med ett telefonsamtal före ankomsten så att vi kan bedöma behovet av isolering.

Telefontider

Måndag-Fredag 08:00-16:00

Besöksadress

A-husets bottenvåning med egen ingång från gårdssidan,

Postadress

Universitetssjukhuset Örebro
Infektionskliniken, USÖ
701 85 Örebro

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Vid mottagningen har vi flera undersökningsrum med isoleringsmöjligheter för patienter som har en misstänkt smittsam sjukdom, exempelvis barnsjukdomar som mässling och vattkoppor, influensa, öppen tuberkulos med mera. 

Väntetiden för besök beror på hur brådskande vi bedömer att det är med utredning/behandling. Den bedömningen görs utifrån remissinformationen och med hjälp av de journaldata vi har tillgång till. Väntetiden kan variera från något dygn till maximalt tre månader.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)