Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Kranskärlsmottagningen Universitetssjukhuset Örebro

Kranskärlsmottagningen tar emot patienter som vårdats för hjärtinfarkt eller instabil kranskärlssjukdom och genomgått ballongvidgning eller kranskärlsoperation.

Telefonnummer

019-602 13 25

Telefontider

Måndag-Torsdag 07:30-14:30

Fredagar 07:30-10:00 - flexitid

Öppettider

Måndag-Fredag 08:00-16:00

Besöksadress

Universitetssjukhuset Örebro, Södra Grev Rosengatan 36, Örebro Entré L, hiss L2, vån 2.

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Kontaktcenter hjälper dig

Behöver du hjälp med att genomföra ett ärende på 1177.se? Har frågor om faktura, betalning eller frikort? Eller att hitta kontaktuppgifter till vården?

Kontaktcenter guidar dig

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

Remiss

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. 

Läs mer om remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Om du inte har en remiss kan du göra en egen vårdbegäran. Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Återbesök

  • efter 1–3 veckor till sjuksköterska och fysioterapeut för bedömning av risk- och friskfaktorer och nödvändiga livsstilsförändringar för att minska risken för ny hjärthändelse. Belastningstest utförs och en individuell rehabiliteringsplan tas fram. Start i träningsgrupp erbjuds under 3 månader.
  • efter 4-6 veckor till läkare för uppföljning av allmäntillstånd, behandling och rehabilitering.
  • efter 3-6 månader vid behov.
  • efter 12–14 månader (för patienter som haft hjärtinfarkt). Då utförs en kvalitetsuppföljning utifrån Swedeheart (nationellt kvalitetsregister) av sjuksköterska.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Din journal

I din journal dokumenterar vårdpersonalen den vård du får. Syftet är att din vård ska bli så bra och säker som möjligt. Genom att läsa din journal kan du bli mer delaktig i din vård och behandling. Din journal skyddas av sekretess.

Läs mer om din journal på 1177.se

Du kan läsa din journal och se provsvar via nätet

Genom e-tjänsten Journalen kan du läsa delar av din journal via nätet. På så sätt kan du förbereda dig inför ditt besök i vården eller i efterhand om du är osäker på vad som hände eller sades vid ditt besök. Här kan du också se provsvar.

Det finns vissa begräsningar i vad du kan se via Journalen från Region Örebro län. 

På 1177.se kan du läsa mer om vad du kan se via e-tjänsten Journalen

Journalkopia

Du kan beställa en utskriven kopia av din journal skickad hem till dig med posten. Du gör det från den vårdenhet som du har haft kontakt med: 

  • Beställa journalkopia digitalt: leta upp din vårdenhet under Vård och hälsa. Under rubriken "E-tjänster" väljer du "Beställ journalkopia" och loggar in med bank-id. 
  • Beställa journalkopia genom att skicka in denna blankett till den vårdenhet du haft kontakt med. 

De första nio sidorna är gratis, den tionde sidan kostar 50 kronor och därefter kostar det två kronor per sida.

Regionarkivet har äldre patientjournaler som du kan beställa från dem. Vilka journaltyper detta gäller och hur du gör ser du på Regionarkivets sida.