Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Mag-tarm och levermottagningen Universitetssjukhuset Örebro

På mag-tarm- och levermottagningen (fd. medicinmottagning 4) utreds du för eventuell mag-tarmsjukdom eller leversjukdom. Här kontrolleras även patienter som har en konstaterad inflammatorisk mag-tarmsjukdom, till exempel Crohns sjukdom eller ulcerös kolit.

På mottagningen bedrivs ständigt ett flertal forskningsprojekt, framförallt inom området inflammatoriska tarmsjukdomar men även av orolig tarm.

Telefonnummer

019-602 37 58

Telefontider

Måndag-Torsdag 08:00-15:00

Fredagar 08:00-12:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredagar 08:00-14:00

Texttelefon

019-670 25 78

Telefonnummer

019-602 14 75

Telefontider

Måndag-Fredag 10:00-11:00

Visa på karta

Här kan du omboka och avboka en besökstid du fått vid endokrinologi- och diabetesmottagningen (medicinmottagning 1), hematologmottagningen (medicinmottagning 2), njurmottagningen (medicinmottagning 3) samt mag-tarm- och levermottagningen (medicinmottagning 4).

Besöksadress

Södra Grevrosengatan, Örebro

Vägbeskrivning

Entré B, våning 1

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Gatuarbeten på USÖ-området maj-juli

Gäller området kring B-huset, huvudentré, F-huset och M-huset

Mer information

Covid-19: Är du född 1957 eller tidigare? Välkommen för en andra påfyllnadsdos

Länsbor som är 65 år i år och äldre kan nu få sin andra påfyllnadsdos (dos 4). 

Tider och platser för Covid-19-vaccination

Telefonnummer

019-602 14 75

Telefontider

Måndag-Fredag 10:00-11:00

Visa på karta

Här kan du omboka och avboka en besökstid du fått vid endokrinologi- och diabetesmottagningen (medicinmottagning 1), hematologmottagningen (medicinmottagning 2), njurmottagningen (medicinmottagning 3) samt mag-tarm- och levermottagningen (medicinmottagning 4).

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

IBD Home - digital monitorering, pilottest för IBD-patienter

100 patienter deltar nu i IBD home och rapporterar sina symtom och lämnar prov genom den digitala tjänsten för hemmonitorering av IBD-patienter.  

IBD Home är en e-tjänst som ska underlätta vardagen för personer som lever med inflammatorisk tarmsjukdom. Detta genom att patienten gör egna tester hemma, fyller i formulär och rapporterar detta via sin mobiltelefon. Patienten kan sedan få sin medicinering justerad och därmed lindra eller undvika skov i sin sjukdom. Målet är att patienten ska känna sig tryggare och mer delaktig i sin vård. 

Vi har vår verksamhet i B-huset på första våningen där vi delar lokaler med kirurgmottagningen och endoskopimottagningen. Du anmäler dig i den gemensamma kassan på våningsplan 1 i B-huset. Du blir därefter hänvisad till rätt väntrum.

Vårt mål är att du ska få träffa samma läkare vid dina besök hos oss. Om din läkare ej är i tjänst, erbjuds du tillfälligt kontakt med en annan av våra läkare. Vidare finns kurator och dietist tillgängliga vid behov.

På mottagningen bedrivs ständigt ett flertal forskningsprojekt inom området inflammatorisk tarmsjukdom, leversjukdomar samt IBS.

Tänk på att ha med godkänd legitimation och din läkemedelslista när du besöker oss.

Med anledning av covid-19

Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra. 

Om du har någon som vill följa med dig på besöket måste din medföljare vara helt frisk, hålla avstånd till andra personer och vara noga med handhygienen. Vuxna medföljare som inte är vaccinerade mot covid-19 ska särskilt undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)