Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Medicinmottagning 4 Universitetssjukhuset Örebro, Gastroenterologi

Södra Grevrosengatan, Örebro
Visa på karta

På medicinmottagning 4 utreds du för eventuell mag-tarmsjukdom eller leversjukdom. Här kontrolleras även patienter som har en konstaterad inflammatorisk mag-tarmsjukdom, till exempel Crohns sjukdom eller ulcerös kolit.

På mottagningen bedrivs ständigt ett flertal forskningsprojekt, framförallt inom området inflammatoriska tarmsjukdomar men även av orolig tarm.

Telefonnummer

019-602 37 58

Telefontider

Måndag-Torsdag 08:00-15:00

Fredagar 08:00-12:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Fredagar 08:00-14:00

Texttelefon

019-670 25 78

Besöksadress

Södra Grevrosengatan, Örebro

Postadress

Universitetssjukhuset Örebro
Universitetssjukhuset
701 85 Örebro

Telefonnummer

019-602 14 75

Telefontider

Måndag-Fredag 11:00-12:00

Visa på karta

Här kan du omboka och avboka en besökstid du fått vid medicinmottagning 1, medicinmottagning 2, medicinmottagning 3 samt medicinmottagning 4.
Telefontider vardagar kl 11.00-12.00, övriga tider telefonsvarare.

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

IBD Home - digital monitorering, pilottest för IBD-patienter

Under vecka 19 -23 kommer patienter att tillfrågas om att delta i ett pilotprojekt för hemmonitorering av IBD-patienter. Målet är att 100 patienter ska delta under det år som pilottestet pågår.

IBD Home är en e-tjänst som ska underlätta vardagen för personer som lever med inflammatorisk tarmsjukdom. Detta genom att patienten gör egna tester hemma, fyller i formulär och rapporterar detta via sin mobiltelefon. Patienten kan sedan få sin medicinering justerad och därmed lindra eller undvika skov i sin sjukdom. Målet är att patienten ska känna sig tryggare och mer delaktig i sin vård. 

Vi har vår verksamhet i B-huset på första våningen där vi delar lokaler med kirurgmottagningen och endoskopimottagningen. Du anmäler dig i den gemensamma kassan på våningsplan 1 i B-huset. Du blir därefter hänvisad till rätt väntrum.

Vårt mål är att du ska få träffa samma läkare vid dina besök hos oss. Om din läkare ej är i tjänst, erbjuds du tillfälligt kontakt med en annan av våra läkare. Vidare finns kurator och dietist tillgängliga vid behov.

På mottagningen bedrivs ständigt ett flertal forskningsprojekt inom området inflammatorisk tarmsjukdom, leversjukdomar samt IBS.

Tänk på att ha med godkänd legitimation och din läkemedelslista när du besöker oss.

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)