Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Internmedicinmottagningen Universitetssjukhuset Örebro

Internmedicinmottagningen (fd. medicinmottagning 6) ligger i anslutning till akutvårdsavdelningen (AVA). Här kan du som vårdats på AVA få ett snabbt återbesök för uppföljning efter din vård. På mottagningen bedriver vi även ett diagnostisk centrum där vi utreder patienter med allvarliga ospecifika symtom som kan bero på cancer.

På vår mottagning utreds och behandlas även vissa patientgrupper med ovanliga diagnoser till exempel akuta porfyrier.

Telefonnummer

019-602 02 35

Telefontider

Måndagar 07:30-12:00

Måndagar 13:00-14:00

Tisdagar 07:30-12:00

Tisdagar 13:00-14:00

Onsdagar 07:30-12:00

Onsdagar 13:00-14:00

Torsdag-Fredag 07:30-12:00

Öppettider

Måndag-Torsdag 08:00-16:00

Besöksadress

Södra Grevrosengatan, Örebro

Vägbeskrivning

L-huset, 1 vån

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Kontaktcenter hjälper dig

Behöver du hjälp med att genomföra ett ärende på 1177.se? Har frågor om faktura, betalning eller frikort? Eller att hitta kontaktuppgifter till vården?

Kontaktcenter guidar dig

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

Remiss

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. 

Läs mer om remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Om du inte har en remiss kan du göra en egen vårdbegäran. Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Tänk på att ha med godkänd legitimation och din läkemedelslista när du besöker oss. 

Diagnostiskt centrum

Den 1 juni 2017 öppnade diagnostiskt centrum på medicinmottagning 6. Det är en länsövergripande verksamhet för patienter med allvarliga ospecifika symtom som kan bero på cancer, men som också kan vara något annat.

På cancercentrum.se kan du läsa mer om allvarliga ospecifika symtom. 

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Din journal

I din journal dokumenterar vårdpersonalen den vård du får. Syftet är att din vård ska bli så bra och säker som möjligt. Genom att läsa din journal kan du bli mer delaktig i din vård och behandling. Din journal skyddas av sekretess.

Läs mer om din journal på 1177.se

Du kan läsa din journal och se provsvar via nätet

Genom e-tjänsten Journalen kan du läsa delar av din journal via nätet. På så sätt kan du förbereda dig inför ditt besök i vården eller i efterhand om du är osäker på vad som hände eller sades vid ditt besök. Här kan du också se provsvar.

Det finns vissa begräsningar i vad du kan se via Journalen från Region Örebro län. 

På 1177.se kan du läsa mer om vad du kan se via e-tjänsten Journalen

Journalkopia

Du kan beställa en utskriven kopia av din journal skickad hem till dig med posten. Du gör det från den vårdenhet som du har haft kontakt med: 

  • Beställa journalkopia digitalt: leta upp din vårdenhet under Vård och hälsa. Under rubriken "E-tjänster" väljer du "Beställ journalkopia" och loggar in med bank-id. 
  • Beställa journalkopia genom att skicka in denna blankett till den vårdenhet du haft kontakt med. 

De första nio sidorna är gratis, den tionde sidan kostar 50 kronor och därefter kostar det två kronor per sida.

Regionarkivet har äldre patientjournaler som du kan beställa från dem. Vilka journaltyper detta gäller och hur du gör ser du på Regionarkivets sida.