Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Obstetrik och gynekologi specialistmödravårdsmottagningen USÖ

Till specialistmödravården kommer du som behöver extra vård och behandling under din graviditet, till exempel på grund av högt blodtryck, diabetes eller tvillinggraviditet.

Fortsatta corona-restriktioner på specialistmödravården

Samhället har släppt på covid-restriktionerna, men på vissa avdelningar och mottagningar inom hälso- och sjukvården behövs fortfarande restriktioner.

På obstetrik och gynekologiska klinikens mottagningar och avdelningar finns många kvinnor med komplicerade sjukdomar som utgör riskgrupp för covid-19 av flera skäl än sin graviditet.

Vaccinationstäckningsgraden bland gravida är i nuläget betydligt lägre än i samhället i stort. Det är fortfarande en för hög samhällsspridning och en för låg vaccinationstäckningsgrad för att kunna lätta på restriktionerna överallt inom hälso- och sjukvården.

Att komma till sjukvården är sällan något man kan välja eller välja bort, vilket man däremot kan göra med det mesta ute i samhället, därför är det skillnad på samhällets restriktioner och hälso- och sjukvårdens.

Telefonnummer

019-602 20 29

Telefontider

Måndag-Torsdag 10:00-16:30
lunch 12-13

Fredagar 10:00-14:30
lunch 12-13

Öppettider

Måndag-Torsdag 07:30-16:30

Fredagar 07:30-14:30

Besöksadress

B-hus vån 4,

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Remiss eller egen vårdbegäran krävs

För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.

Remiss (1177.se)

Egen vårdbegäran

Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post. 

Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)

Med anledning av covid-19

Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra. 

Om du har någon som vill följa med dig på besöket måste din medföljare vara helt frisk, hålla avstånd till andra personer och vara noga med handhygienen. Vuxna medföljare som inte är vaccinerade mot covid-19 ska särskilt undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)