Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sjuksköterska

Inom Region Örebro län kan du etablera dig som sjuksköterska, utvecklas och byta jobb – utan att byta arbetsgivare.

Bredd eller djup, stad eller landsort – valet är ditt

Hos oss finns många olika typer av arbetsplatser, så vi är säkra på att du kommer att hitta det du söker. Hos oss finns bredd och djup, större och mindre orter, stad och landsort. Valet är ditt!

Du kan välja att jobba:

- det stora universitetssjukhuset i Örebro (USÖ) med högspecialiserad vård och nära koppling till universitetet eller

- något av de mindre akutsjukhusen (Karlskoga eller Lindesbergs lasarett) för att uppleva mer av närheten mellan olika verksamheter.

Tillsvidareanställning och introduktionsprogram

Hos oss får du som sjuksköterska tillsvidareanställning direkt. Under ditt första anställningsår får du, som är nyutbildad sjuksköterska, gå ett introduktionsprogram. Det ger dig bra förutsättningar att komma in i arbetet och dessutom får du träffa flera sjuksköterskekollegor.

Inga hyrsjuksköterskor

Region Örebro län är ett av få landsting/regioner som inte hyr sjuksköterskor. Det gör att vi kan erbjuda både dig som kollega och våra patienter stabilitet och kontinuitet i kontakterna med sjuksköterskor.

Individuell schemaläggning

Vi värnar om ett hållbart arbetsliv och där är tid för återhämtning en viktig del. På många av våra vårdavdelningar tillämpas individuell schemaläggning. Det innebär att verksamhetens behov styr, men personalen har goda möjligheter att påverka arbetspassens förläggning.

Handledning av elever och studenter

Region Örebro län bedriver universitetssjukvård, vilket gör att handledning av alla kategorier av elever och studenter ingår som en naturlig del i en sjuksköterskas vardag. Utvecklande både för personal och studenter.

Vidareutbildning och karriärvägar

Du har ett spännande yrkesliv framför dig och valen är många. Vill du fördjupa dig kliniskt, utbilda dig till specialistsjuksköterska, forska eller siktar du mot en chefskarriär? Oavsett om du är helt ny i yrket eller har arbetat några år och vill gå vidare i din karriär är vi övertygade att vi har ett attraktivt erbjudande till dig. Läs mer om karriärvägar och utvecklingsmöjligheter.

Om du vill vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska har vi många utbildningsplatser inom ett stort antal inriktningar. Och villkoren för att du studera vidare är generösa. Här kan du läsa mer hur det är att specialisera sig.

Rekryteringsbehov

Vi behöver rekrytera fler sjuksköterskor kommande år. Både grundutbildade och specialistutbildade.

Medarbetare berättar

Kristina jobbar som operationssjuksköterska.  

Moa jobbar som psykiatrisjuksköterska.

Gun jobbar som röntgensjuksköterska.  

Lena jobbar som distriktssjuksköterska.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 3 september 2018

Innehållsansvarig: Ingeborg Gunnarsson

Publicerad av Peter Karlsson

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/sjukskoterska