Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Hos oss jobbar sjuksköterskor och socionomer och det är vi som svarar i telefonen eller tar emot ditt meddelande till oss. 

När du ringer till oss får du välja en tid som passar för att vi ska ringa upp dig. Viktigt att du anger det telefonnummer som vi kan nå dig på. Ett samtal kan ta mellan 20-60 minuter. 

När vi ringer upp dig på angiven tid kommer vi att be dig berätta om hur du mår och vilket problem du upplever. Beroende på vad som framkommer i samtalet går vi vidare på lite olika sätt:

  • Du kan få råd och tips om vad du själv kan göra för att må bättre.
  • Ibland behöver vi ställa lite extra frågor till dig för att ta reda på hur vi bäst kan hjälpa dig att må bättre. Du kommer då att få fylla i frågeformulär med frågor om ditt mående. Därefter går vi tillsammans igenom dina svar och beslutar om hur vi går vidare och vilken behandling som är lämplig. Fortsatt behandling kan erbjudas på mottagningen för psykisk ohälsa eller inom barn- och ungdomspsykiatrin, bup. 

Vårdnadshavare

Du som är vårdnadshavare är välkommen att kontakta oss för ditt barns/ungdoms räkning.

Illustration

Telefonnummer

019-602 58 00

Besöksadress

Universitetssjukhuset entré E, Örebro

Visa på karta

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

När du ringer till oss får du välja en tid som du vill att vi ska ringa upp dig på. Viktigt att du lämnar det telefonnummer som vi kan nå dig på. Ett samtal kan ta mellan 20-60 minuter. 

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 19 augusti 2022