Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning Lindesbergs lasarett

Välkommen till barn- och ungdomsmedicinska mottagningen!
Till oss kommer barn och ungdomar upp till 18 år för specialistutredning av astma, eksem, allergi, fetma, huvudvärk, magbesvär, enures (sängvätning), urinvägsbesvär och mycket annat. Allergiska sjukdomar upptar en betydande del av verksamheten. Vi kontrollerar astma med bland annat spirometri och NO-mätning (lungfunktionstester). Vi utför allergiutredningar och allergivaccination (specifik immunoterapi). De flesta patienter kommer till oss via remiss. Om möjlighet finns tar vi även emot patienter utan remiss. Vi arbetar enligt Barnkonventionens principer: alla barn har lika värde, principen om barnets bästa, barnets rätt till liv och utveckling samt barnets rätt att få göra sig hört och påverka sin egen situation.

Telefonnummer

0581-853 27

Telefontider

Måndag-Fredag 08:15-09:30

Öppettider

Måndag-Onsdag 08:15-15:30

Torsdag-Fredag 08:15-12:00

Texttelefon

019-670 25 70

Besöksadress

Lindesbergs lasarett, plan 0, Lindesberg
Entré

Remiss behövs inte

När ditt barn har exempelvis feber, diarré, kräkningar eller förstoppning finns det mycket du kan göra själv. Se vanliga besvär och sjukdomar hos barn på 1177 vårdguidens webbplats. 

Om ditt barn fått i sig något olämpligt så kan du själv kontakta giftinformation.se och få råd om vad du ska göra.

Förbered ditt barn inför en undersökning eller behandling

Undersökningar och behandlingar i vården brukar gå bättre om barnet och du är förberedda. Om du som förälder är rädd och orolig smittar det lätt av sig på barnet. Förbered först dig själv och sedan ditt barn.

På 1177.se finns råd om hur ni kan göra för att förbereda er på ett bra sätt

Använd munskydd när du besöker oss

Smitta kan spridas även av personer som inte har symtom på covid-19. Därför vill vi att du som besöker vården använder munskydd.

Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

Lokala allmänna rekommendationer för att bromsa smittspridning i Örebro län (1177.se)

Vi strävar efter att barn och ungdomar som kommer till oss inte ska behöva känna smärta eller rädsla vid provtagning. Vi erbjuder därför alla barn bedövningsplåster innan provtagning.

Anmäl dig när du kommer hit

När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Frågor om din behandling

Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden. 

Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter. 

Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)

Visst kan du sluta röka!

Många som röker och snusare känner ofta att de både vill och inte vill sluta använda tobak i någon form. Det finns många olika sätt att sluta använda tobak på och bli fri från beroendet. Vi hjälper dig på ditt sätt.

regionorebrolan.se/sv/slutaroka