Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Vi vårdar multisjuka äldre med komplexa behov, där behoven finns.Geriatriska teamet arbetar mot rehabsektionen på geriatriska kliniken. Här ingår avdelning 82, geriatriska öppenvårdsteamet, protesmottagning samt ett samarbete med avdelning 37 och korttidsboendet Tullhuset. Här finns också närsjukvårdsteamet Örebro.
Måndag-Torsdag 08:00-16:00 - Lunch 12:00-13:00
Fredagar 08:00-15:00 - Lunch 12:00-13:00
Måndag-Fredag 08:00-16:00
Universitetssjukhuset Örebro Södra Grev Rosengatan Örebro M-huset, entré M, bottenvåning.
Mottagning inom reumatologi, neurologi, onkologi, medicin: ingång M-entré, M3.
Interaktiv karta över USÖ
Gäller området kring B-huset, huvudentré, F-huset och M-huset
Mer information
access_time 2022-06-30 13:11
access_time 2022-06-29 17:24
access_time 2022-06-23 13:33
access_time 2022-06-20 13:42
access_time 2022-06-20 07:37
access_time 2022-06-16 21:54
För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.
Remiss (1177.se)
Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post.
Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)
Vårt uppdrag är att ta emot äldre sköra patienter som är i behov av fortsatta medicinska insatser, uppföljningar och rehabilitering efter besök på akutmottagningen eller efter sjukhusvård.
Vi arbetar för att vara en bro mellan slutenvården, primärvården och kommunen. Vårt första möte sker oftast i hemmet för att tillsammans med patienten kartlägga behovet av medicinska insatser, rehabilitering, hjälpmedelsutprovning samt psykosociala insatser.Kontakt kan tas med andra aktörer utifrån patientens behov.
Rehabilitering sker med utgångspunkt i patientens egen målsättning. Utifrån en gemensam analys av patientens resurser och funktionsförmåga sätter vi upp mål och planerar träning/behandling tillsammans. Patienten tränar efter ett individuellt anpassat träningsprogram och träning sker även på egen hand. Träningen kan ske i bostaden och/eller i våra träningslokaler på sjukhuset.
Vi arbetar i Geriatriska öppenvårdsteametSjuksköterska, undersköterska, läkare, arbetsterapeut, sjukgymnast och kurator. Vi arbetar i team, men vilka yrkesgrupper patienten träffar och hur länge behandlings- eller träningsperioden blir, avgörs utifrån varje patients behov. Vi arbetar dagtid vardagar.
Visa på karta
Protesteamet har ansvar för protesförsörsörjning och uppföljning av benamputerade över 18 år. Teamet består av sjukgymnaster/fysioterapeuter, arbetsterapeut, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kurator och ortopedingenjörer. Ortopedingenjörerna finns på ortopedtekniska avdelningen med vilka vi har ett nära samarbete. Många patienter kommer till oss via avdelning 82 allmän alternativt får vi kännedom om patienten via Ortopediska kliniken, remiss eller direktkontakt.Uppföljningar och bedömningar görs på vår protesmottagning.Vi har även gruppverksamhet för benamputerade patienter, protesgruppen.
Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra.
Om du har någon som vill följa med dig på besöket måste din medföljare vara helt frisk, hålla avstånd till andra personer och vara noga med handhygienen. Vuxna medföljare som inte är vaccinerade mot covid-19 ska särskilt undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.
När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.
Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden.
Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter.
Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)