Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
På öron-, näs- och halskliniken utreds och behandlas barn och vuxna med sjukdomar från öron, luftvägar, talorgan, svalg och övre delen av matsmältningskanalen.AllergimottagningÖron-, näs- och halskliniken utreder och handlägger allergiska sjukdomar i framför allt de övre luftvägarna. Vi utför pricktester av olika slag i diagnostiskt syfte. Vi utför också provokationer vid misstänkta läkemedelsallergier. Terapeutiskt ges allergenspecifik immunoterapi ("allergivaccination") vid pollen-, pälsdjurs- och bi/getingallergi. För att komma till allergimottagningen krävs remiss.MatstrupslaboratorietMatstrupslaboratoriet (eller esofaguslaboratoriet) utreder sväljningsbesvär i matstrupen och reflux av magsyra upp i matstrupen. Vi utför tryckmätningar av matstrupens funktion. Här bedöms matstrupens motorik; dvs dess muskulära funktioner.Vi gör också dygnsmätningar av pH-värdet i matstrupens nedre del för att värdera och gradera benägenheten till reflux.
I samarbete med gastroenheten utförs gastroskopier för undersökning och behandling i matstrupen.
Måndag-Torsdag 07:00-15:50 - talsvar
Fredagar 07:00-14:30 - talsvar
Måndag-Fredag 08:00-15:30
Interaktiv karta över USÖ
Gäller området kring B-huset, huvudentré, F-huset och M-huset
Mer information
access_time 2022-06-23 13:33
access_time 2022-06-20 13:42
access_time 2022-06-20 07:37
access_time 2022-06-16 21:54
access_time 2022-06-14 09:00
access_time 2022-06-13 11:14
För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran.
Remiss (1177.se)
Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post.
Läs mer om egen vårdbegäran i Region Örebro län (1177.se)
Med den här broschyren kan du förbereda ditt barn inför ett besök på öron-, näsa-, halsmottagningen. Tillsammans kan ni titta på bilderna och läsa texten.
Välkommen till öron-näs-halsmottagning-barn (Pdf, 361kB)
Välkommen till öron-näs-hals-operation-barn (Pdf, 448kB)
Om du har symtom som skulle kunna vara covid-19 ber vi dig avboka ditt besök eller ringa mottagningen för att rådgöra.
Om du har någon som vill följa med dig på besöket måste din medföljare vara helt frisk, hålla avstånd till andra personer och vara noga med handhygienen. Vuxna medföljare som inte är vaccinerade mot covid-19 ska särskilt undvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.
Ska du på bokat besök till
- glöm inte att anmäla ditt besök i självincheckningen i entréhallen.
Både barnet och du som vuxen kan ha många funderingar när barnet ska sövas och opereras. Det är ofta bra att berätta för barnet om vad som kommer att hända. Det gör att hen känner sig lugnare.
Här kan du läsa om vad som händer före och efter operationen (1177.se)
Här finns information inför din operation, hur du får äta och dricka, hygienföreskrifter och vad du ska tänka på om du använder vissa läkemedel.
Jag ska opereras
När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.
Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden.
Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter.
Läs mer om hur dina uppgifter skyddas och hanteras i vården (1177.se)