Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Forskning i Region Örebro län

Den medicinska forskningen har hög prioritet inom Region Örebro län. Vår forskning byggs upp tillsammans med Örebro universitet för att utveckla universitetssjukvården. 

Nyheter inom forskning och utbildning

Information från landstinget

Klinisk forskning och prövning i praktiken, 15 hp

En kurs för dig inom hälso- och sjukvården som vill öka dina kunskaper kring kliniska studier. Utbildningen ges i samarbete mellan Forskning och utbildning och Institutionen för hälsovetenskaper vid Örebro universitet och motsvarar 15 hp. Utbildningen läses på deltid och sträcker sig över 2 terminer. För mer info och anmälan, läs mer här (sista anmälningsdag 15 juni).

Den sovande björnen ger oss mer kunskap om hjärt- och kärlsjukdom

Hur kommer det sig att den sovande björnen inte får några sjukdomar trots att den går i ide? Det vill forskargrupper från olika delar av världen ta reda på. Förhoppningen är att kunna dra nytta av resultaten och hjälpa människor som drabbas av hjärt- och kärlsjukdom. Forskare Ole Fröbert, som har initierat den medicinska forskningen på björnar, är till vardags överläkare vid Universitetssjukhuset Örebro.

Läs mer om Ole Fröberts forskning

Pris till bästa kliniska handledare 2018

Jonatan Regander har utsetts till bästa kliniska handledare av studenter på läkarprogrammet. Han har fått priset i sin roll som pedagogisk AT-läkare på Universitetssjukhuset Örebro. ”Diskussioner kring etik och vetenskap fördes mellan Jonatan och andra läkare, och man blev alltid inkluderad i deras tankesätt” står det i motiveringen.

Läs mer om utmärkelsen från Sveriges Läkarförbund Student Örebro


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 16 april 2019

Innehållsansvarig: Mats G Karlsson

Publicerad av Catrine Haglund