Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Karriärvägar inom forskning

Vi vet att kreativiteten inom forskning ger större arbetsglädje och nyfikenhet vilket i sig bidrar till att utveckla vården för våra medborgare.

Inom Region Örebro län har vi många medarbetare med forskarkompetens. Med ett aktivt utvecklingsarbete har vi som mål att det ska bli en ökande andel de närmaste åren.

Tydliga karriärvägar for forskare

Hos oss är det naturligt att kombinera klinisk verksamhet och forskarstudier tidigt under karriären och en stor andel av ST-läkare är forskarstuderande. På motsvarande sätt finns tydliga doktorandspår för övriga akademiska vårdprofessioner, samtliga med målsättningen att disputation ska ske inom 10 år efter legitimation för flertalet medarbetare.

Vi erbjuder möjligheterna

Efter disputation erbjuds attraktiva post-doc möjligheter med såväl forskningstid som kompetensutveckling inom forskningsledning och ledarskap. Det finns interna anslag att söka för att finansiera sin forskning och ett brett stöd för att kunna söka externa anslag samt att planera och genomföra kliniska studier.

Tillsammans med Örebro universitet utvecklas ständigt nya tjänstestrukturer för att kunna kombinera klinisk tjänstgöring med forskning. Rekryteringsmässigt är den kliniska forskningen en ledande anledning till att personer inom akademiska vårdprofessioner väljer att bli medarbetare inom vår regions hälso- och sjukvård.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 22 januari 2020

Innehållsansvarig: Helena Nilsson

Publicerad av Helena Nilsson

Vill du arbeta hos oss?
Se vilka lediga jobb som finns just nu.

Från tankefrö till doktorshatt!
Utbildning på forskarnivå är den högsta utbildningsnivån inom det allmänna utbildningsväsendet. Det finns två utbildningar på forskarnivå - en som avslutas med licentiatexamen och en som avslutas med doktorsexamen. Utbildningen ska bland annat ge sådana fördjupade kunskaper och färdigheter som behövs för att självständigt kunna bedriva forskning. Läs mer om detta på Örebro universitets hemsida.

Vilka forskartjänster erbjuder vi och när kan du söka?