Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Innovationsteamet

Innovationsteamet har uppdraget att främja innovationer inom hälso- och sjukvården samt tandvården inom Region Örebro län.

Tom Andersell, Helene Samuelsson och Anneli Eriksson.

Innovationsteamet är nu en integrerad del av Region Örebro län och bygger på resultatet av projektet Innovationssluss 2.0 som avslutades under första kvartalet 2019. Vi bygger upp vår verksamhet och finns inom hälso-, och sjukvårdsförvaltningen, område Forskning och Utbildning.

Du som har en idé, eller kanske funderar över något som behöver förbättras eller förändras för att skapa nytta i arbetet, för vårdens verksamheter, ekonomi eller för våra patienter är varmt välkommen att höra av dig. Vi vill gärna att du gör det innan du ”tänkt klart”. Ditt engagemang är viktigt!

Vad är innovation?

Innovation kan beskrivas som något nytt och nyttigt som kommit till nytta. Innovation handlar inte bara om teknik och varor utan inbegriper allt från nya metoder till nya sätt att organisera arbetet på. Ofta blir det både och. För att till exempel kunna börja använda en ny teknisk lösning behöver man ändra sättet att organisera arbetet på. Omvänt så innebär förändrade arbetssätt ofta att ny teknik behöver tas in eller utvecklas.

Det finns många sätt att arbeta med utveckling och de flesta är bra, men på olika sätt och för olika saker. Innovation innebär att man behöver testa sig fram eftersom det oftast inte finns befintliga arbetsprocesser att utgå från. På så vis skiljer sig idéutveckling och innovation från löpande verksamhetsutveckling.

Tillsammans

För att lösa ett verkligt behov eller problemområde på ett innovativt sätt behöver vi tänka annorlunda. Därför är det viktigt att mötas över organisatoriska och professionella gränser, på olika nivåer och med olika kompetenser eller synvinklar. För oss i Innovationsteamet innebär det att vi jobbar för ökad samverkan mellan vården, forskarvärlden och näringslivet. Även enskilda medborgare och samhället i övrigt kan bidra, det viktiga är att skapa nytta utifrån ett verkligt behov.

Kontakta oss, vi kommer gärna till din verksamhet för att lyssna in dina/era behov och berätta om våra möjligheter att ge stöd!


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 11 juni 2020

Innehållsansvarig: Helena Nilsson

Publicerad av Elin Abelson

Kontakt Innovationsteamet

Vill du veta mer om Innovationsteamets verksamhet?

  • Nyckelfonden